Osmanagić: Svojim igrama ću nastojati pomoći Čeliku

Pojačanje Čelika za SportSport.ba

Osmanagić: Svojim igrama ću nastojati pomoći Čeliku

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika vratili su se sa Zlatibora gdje su u četiri utakmice poraženi tri puta, te zabilježili jedan remi. Svakako da trener Nizah Hukić nije zadovoljan igrom, a posebno završnicom ofanzivnih igrača.

Amer Osmanagić najzvučnije pojačanje kluba u dosadašnjem prelaznom roku. On će se danas priključiti ekipi na treninzima, te bi sutra u okviru turnira u Vitezu zvanično trebao i debitovati za klub s Bilinog polja. Osmanagić je doveden da razigrava saigrače, ali i da postiže golove.

O svom dolasku u Čelik, te očekivanjima u narednom periodu govorio je u razgovoru za SportSport.ba

"Prije svega veoma mi je drago što sam došao u jedan od najvećih klubova u BiH. Igrao sam na Bilinom polju protiv Čelika dok sam nosio dres Sarajeva i Veleža i uvijek je atmosfera u Zenici na jednom visokom nivou. Brzo sam se dogovorio s čelnicima kluba i nastojat ću da svojim igrama pomognem klubu u ostvarenju što boljeg plasmana. Poznato mi je da se Čelik u posljednje dvije sezone rezultatski pomjerio samom vrhu, gdje mu je realno i  mjesto, a nadam se da ćemo u narednoj sezoni napraviti i dodatni iskorak", kaže Osmanagić koji je sa Zeničanima potpisao ugovor na jednu godinu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nada se i povratku u formu kada je bio najbolji igrač Premijer lige.

"Nisam se baš puno naigrao u Sarajevu, ali vjerujem da ću se u Čeliku vratiti u nekadašnju formu. Siguran sam da će sezona biti uspješna kako za mene tako i za klub. Svakako da je za igrača velika satisfakcija kada u karijeri nosi dresove velikih klubova poput Partizana, Veleža, Sarajeva i sad Čelika, ali od ranije slave se ne živi i nadam se da ću uz maksimalan angažman učiniti sve da se vratim u nekadašnju formu", kazao je Amer Osmanagić po izboru portala SportSport.ba 2009. godine najbolji igrač Premijer lige dok je ovaj nogometaš nosio dres mostarskog Veleža.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.