Osmanković: Pobijediti Široki i osigurati opstanak

Lijevi bek Slavije

Osmanković: Pobijediti Široki i osigurati opstanak

Fudbaleri Slavije su se lošim partijama i s nizom od sedam utakmica bez pobjede od čega šest poraza (pet uzastopnih), doveli u situaciji da se u posljednje dvije ovosezonske utakmice bore za goli opstanak.

Izabranici Miljana Govedarice neće imati nimalo lagan zadatak u posljednja dva kola. Danas će u okviru 29. kola BH Telecom Premijer lige na svom stadionu ugostiti sastav Širokog Brijega koji još uvijek nisu osigurao nastup u Evropi.

"Znamo koliko je ova utakmica bitna za nas. Slabim igrama u posljednje vrijeme doveli smo se u situaciju da se u dva zadnja kola moramo boriti za opstanak. Iako neki naši nastupi nisu zaslužili poraz, situacija je takva kakva jeste i mislim da u duelu sa Širokim moramo pokazati karakter. Moramo na terenu dokazati da zaslužujemo opstati i igrati u najboljem rangu bh. fudbala", rekao je lijevi bek Slavije, Damir Osmanković.

Fudbaler koji je stasao na Grbavici svjestan je da ekipa s Pecare ima svoje ambicije.

"Mi se trebamo nastupiti borbeno, maksimalno ići na svaku loptu. O Širokom dovoljno govori podatak da su samo jednom otkako se igra Premijer liga BiH propustili izboriti nastup u Evropi", kaže mladi defanzivac Lukavičana koji je u dosadašnjem dijelu sezone upisao deset nastupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ekipu iz Istočnog Sarajeva nisu mazile ni povrede ovoga proljeća.

"Imamo problema s povreda nekoliko igrača, a i to nas prati cijelo ovo proljeće. Pobijediti Široki i osigura opstanak, a onda Zvornik otići nadigravat se", istakao je Damir Osmanković na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.