Osmanković pojačao zadnju liniju Olimpica

Vukovi se pojačali

Osmanković pojačao zadnju liniju Olimpica

S. Mlaćo

  Damir Osmanković nogometaš koji je ponikao u sarajevskom Željezničaru, danas je postao novi član Olimpica. 

Osmanković je saradnju sa popularnim Vukovima dogovorio na godinu dana, a već sutra će se priključiti ekipi. Ovaj 22-godišnjak pojačat će zadnju liniju tima sa Otoka koja je trenutno najslabija u ligi, s obzirom da je Olimpic u sedam kola Premijer lige primio 15 pogodaka.

"Nakon teške povrede i pauze od deset mjeseci dok sam bio u Veležu, oporavio sam se i sada je sve u redu. Trenirao sam individualno sa privatnim trenerom i na početku priprema sam isto bio blizu Olimpica, ali i Čelika. Čekao sam dogovor sa belgijskim Tubizeom ali do saradnje nije došlo zbog ograničenog broja stranaca i nisam se usudio čekati pa sam zadnji dan prelaznog roka potpisao za Olimpic", kazao je za SportSport.ba Osmanković koji se dotakao i trenutne situacije svog novog kluba.

"Mislim da borba za opstanak neće doći u pitanje jer imamo dobrih i iskusnih igrača,  samo se trebaju posložiti neke kockice. Moje je da se što prije vratim u formu i nametnem da igram. To mi je prioritet", dodao je naš sagovornik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U dosadašnjoj karijeri Osmanović je još nastupao za Radnik iz Hadžića, Famos, Slaviju te mostarski Velež.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi