Osmanović i Čataković za novu pobjedu juniora Sarajeva

Juniori bordo tima bolji od Čelika

Osmanović i Čataković za novu pobjedu juniora Sarajeva

E. Škorić, foto: A. Berbić

 Juniori Sarajeva upisali su minimalnu pobjedu nad Čelikom (2:1) u petom kolu Omladinske Premijer lige BiH.

Kadeti su goste iz Zenice deklasirali sa 5:0, dok su juniori nešto teže ipak stigli do trijumfa nad Čelikom.

Bordo momci su odlično otvorili meč, a sjajni juniorski reprezentativac naše zemlje Adnan Osmanović im je već u šestoj minuti osigurao vodstvo od 1:0. 

Samo pet minuta kasnije, Hamza Čataković pogađa za 2:0 prednost Sarajeva. Uspjeli su gosti preko rezerviste Enesa Čolića u 60. minuti da smanje na 2:1, no ne i da ostanu neporaženi do kraja.

Sarajevo nakon četiri kola ima sedam bodova, dvije pobjede, remi i poraz. U narednoj utakmici juniori s Koševa gostuju Rudaru u Prijedoru.

Sarajevo - Čelik 2:1 (Osmanović 6, Čataković 11/ Čolić 60)

Sarajevo: Abdulahović, Đurić, Mićunović, Vazda, Osmanović, Herić, Jezerkić, Rastoder, Mujakić, Kadušić, Čataković. Igrali su još: Avdić, Bošnjak, Blagojević, Škrijelj, Agić.

Čelik: Kutić, Sarajlić, Devedžić, Šabić, Dujmović, Duraković, Hećo, Adilović, Mehić, Čolić, Brkić. Igrali su još: Jukić, Lemeš, Sinanović, Čolić Enes.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.