Osmanović odlučio derbi Olimpika i Zvijezde na Otoci

Domaćima tri boda u derbiju 6. kola Prve lige FBiH

Osmanović odlučio derbi Olimpika i Zvijezde na Otoci

S. Mlaćo

Fudbaleri Olimpika i Zvijezde odmjerili su danas snage u derbi meču 6. kola Prve lige Federacije BiH, a domaći su slavili sa minimalnih 1:0 pogotkom Adnana Osmanovića.

Na samom početku na Otoci smo vidjeli veoma otvoren meč, a prvu pravu priliku imao je u 8. minuti Olimpik kad Mahović ubacuje, a Jusufbašić ne uspijeva iz sjajne pozicije matirati Prljaču.

Nakon toga kontra Zvijezde, iskusni Kokot je krenuo sam ka Bandoviću, ali stižu ga domaći igrači, te uspjevaju otkloniti opasnost. Nova kontra Zvijezde donosi žuti karton golmanu domaćih Bandoviću koji je van svog šesnaesterca srušio Ivanovskog.

Sredinom prvog poluvremena vidjeli smo grubu utakmica sa dosta startove i nervoze, te par žutih kartona na obje strane.

U 39. minuti jak udarac Jusufbašića (Olimpik), ali preko gola Zvijezde. Do kraja smo vidjeli i pokušaj Cvijanovića (Zvijezda), ali se nakon kornera nije najbolje snašao pred golom Olimpika i šutirao je pored gola.

U drugom poluvremenu  mnogo bolja igra Olimpika. Krenuli su domaći veoma ofanzivno, a u 49. minute iskusni Ščepanović iz slobodnog udarca zamalo da ugrozi gol gostiju, međutim Prljača je bio sjajan. Olimpik je nastavio sa napadima i došao u vodstvo u 60. minuti. Nakon kornera sa lijeve strane najbolje se snalazi Adnan Osmanović koji glavom pogađa mrežu gostiju za vodstvo svog tima.

Nakon toga ponovo Osmanović šutira, ali Prljača vrhovima prstiju brani i izbija loptu u korner.

Mogli su domaći u 75. minuti povesti 2:0. Oglečevac je izašao na golmana Zvijezde, loše je primio loptu i napravio faul. Zvijezda je u tim momentima djelovala veoma loše, te u drugom poluvremenu nije uputila nijedan udarac na gol Bandovića.

Do kraja mreže se nisu tresle i Olimpik je upisao četvrtu pobjedu ove sezone, te sada ima 13 osvojenih bodova, dok je Zvijezdi ovo bio prvi poraz i tim iz Gradačca također ima 13 osvojenih bodova.

FK Olimpik - NK Zvijezda 1:0 (0:0) (Osmanović)

FK Olimpik: Bandović, Milović, Jusić, Čvoro, Pršeš, Osmanović, Mahović, Jusufbašić, Zeba, Kovač, Bevab.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Zvijezda: Prljača, Adžem, Cvijanović, Brčkalić, Devedžić, Kokot, Čivić, Đekić, Kapetan, Damjanović, Hevešević.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi