Osuo se kadar Jedinstva, otišao i trener Karač

"Situacija u klubu je haotična"

Osuo se kadar Jedinstva, otišao i trener Karač

Posljednjih dana na stadionu Pod borićima se dešavaju čudne stvari. Umjesto najavljene stabilizacije kluba i očekivanih pojačanja, na sceni u Jedinstvu je ponovo zavladalo osipanje igračkog kadra. 

Da bihaćki klub nastavlja tonuti iz godine u godinu jasno objašnjava situacija oko samih priprema ekipe koja u sljedeću sezonu ulazi početkom augusta kada starta Prva liga FBiH. Dok su svi ostali ozbiljni federalni prvoligaši započeli pripreme i već odigrali nekoliko pripremnih utakmica, prozivka Jedinstva održana je tek prošle sedmice i od igrača iz prošle sezone na njoj se pojavio jedino mladi Isak Šehić. 

Kompletna Uprava na insistiranje navijača je podnijela moralnu ostavku, a sljedeći u nizu koji je odlučio "dignuti sidro" i napustiti Jedinstvo je trener Nermin Karač. Bivši fudbaler kluba je nekoliko dana nakon imenovanja ostavljen na cjedilu, a odgovori o samoj situaciji nisu bili pozitivni, niti obojeni optimizmom. 

"U Jedinstvu vlada bukvalno haotična situacija, ne zna se ko pije, ni ko plaća. Veliki broj igrača je napustio klub, treniraju juniori i ostavljen sam faktički na cjedilu. To je razlog zbog kojeg sam napustio klupu", kaže Karač i dodaje: 

"Put ka opstanku u Prvoj ligi FBiH ne vidim u ovakvoj situaciji. Ponavljam, situacija je haotična."

Naravno da u ovoj priči najviše gube navijači Jedinstva. Iako je sada već bivši predsjednik kluba Fuad Mujagić obećao povratak u Premijer ligu BiH 2019. godine za stotu godišnjicu, sa trenutnim kadrom pod upitnikom je opstanak i u prvoligaškom razredu. Na treninzima su, kako je istakao Karač, prisutni pretežno igrači iz omladinskog pogona. Treniraju i dalje, ali za što, upitat će se mnogi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Posljednji put stanovnici Unsko-sanskog kantona imali su priliku da gledaju premijerligašku utakmicu u sezoni 2007/2008., ili tačnije 24. maja 2008. godine, kada su navijači Jedinstva svoj voljeni klub ispratili u Prvu ligu FBiH. 

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi