Osveta se servira hladna: Kipar večeras ponovo u Zenici

Zmajevi spremni za revanš

Osveta se servira hladna: Kipar večeras ponovo u Zenici

Još uvijek nismo zaboravili nesretni septembar 2014. godine i poraz 2:1 u Zenici, a Kipar se vratio na Bilino Polje.

Zmajevi večeras imaju priliku da se osvete Kipranima za jedan od najtežih poraza naše reprezentacije, poraza koji nas je koštao plasmana na Evopsko pvenstvo koje se ove godine igralo u Francuskoj.

Podsjetimo da ovaj meč dolazi u veoma nezgodnom trenutku za naš tim obzirom da smo prije samo tri dana doživjeli uvjerljiv poraz, od Belgije 4:0. Ipak, Zmajevi su koncentrisani samo na ovaj meč, te poručuju da pobjedu moramo ostvariti.

"Svi smo istog mišljenja da sinoć nije bilo dobro i zaista ne možemo biti zadovoljni. Ipak, sve snage trebamo usmjeriti prema Kipru i utakmici u ponedjeljak", rekao je Vedad Ibišević nakon povratka iz Brisela.

Takođe, naš selektor Mehmed Baždarević poručio je da, ako ne možemo pobijediti Kipar, nemamo šta tražiti u ovim kvalifikacijama.

"Mi smo analizirali ovaj težak poraz. Razgovarali smo, rekli ono što treba da kažemo, posebno o onom što nas čeka sutra. Tri boda su nam izuzetno važna. Mislim da ne treba ponavljati koliko je važno da pobijedimo, a ako nismo u stanju da to uradimo, onda nemamo šta tražiti. Ja sam uvjeren da će moji momci ispraviti ono što se desilo u Belgiji", rekao je Baždarević.

Kada govorimo o reprezentaciji Kipra, treba reći da su oni u ovoj kalendarskoj godini odigrali samo četiri meča, te su sva četiri izgubili. Ruku na srce, reprezentacije koje su ih pobjeđivale bile su veoma kvalitetne (Srbija, Ukrajina, Belgija, Grčka). Osim toga, Kipa je u posljednje tri godine odigrao 17 mečeva, te upisao 12 poraza. Ostvarili su četiri pobjede i to dva puta protiv Andore, jednom protiv Izraela i jednom protiv BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kao što je Meša rekao jučer na konferenciji za medije, Kipar moramo pobijediti, jer u suprotnom nemamo šta tražiti u ovim kvalifikacijama. Večerašnji meč počinje od 20.45 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi