Otkazano polaganje kamena temeljca

FIFA i UEFA se ne šale

Otkazano polaganje kamena temeljca

Nogometni/Fudbalski savez BiH stigla je prva kazna za nekooperativnost oko nove statutarne reorganizacije.

Naime, svečanog polaganja kamena temeljca za gradnju novog Nogometnog centra, koji se gradi u Zenici, i koje je bilo zakazano za sutra, subota 19. marta, neće biti!

Iako, niko od općinskih autoriteta Zenice nije želio javno da saopći službene razloge otkazivanja svečanosti nezvanično smo saznali da su predstavnici FIFA i UEFA zamolili da se svečanost odgodi do daljega, jer nemaju slobodnog termina.

Naravno FIFA i UEFA nemaju vremena za predstavnike NFSBiH ni u terminu igranja utakmice BiH – Rumunija, nego će se početkom aprila javiti kada će se održati svečanost.
Dakle na sve će se ipak sačekati poslije nogometnog dana D i sjednice Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, koja je zakazana za 29.marta.

Do tada se, ipak, neće prekidati zemljani radovi na izgradnji centra, koje je izvođač radova kompanija Almy Zenica počela odmah nakon potpisivanja ugovora.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.