Otvorene nove svlačionice na Grbavici

Otvorene nove svlačionice na Grbavici

Renovirane svlačionice  pomoćnog stadiona "Grbavica" danas su svečano  otvorili načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i prvi sekretar Ambasade Italije u Sarajevu Simone de Santi.

Renoviranje svlačionica izvedeno je na osnovu Sporazuma o saradnji Ambasade Italije - Italijanske kooperacije i Općine Novo Sarajevo, u okviru realizacije projekta ''Podrška akcijama u korist djece i mladih koji se ubrajaju u posebno ugrožene i rizične grupe u Bosni i Hercegovini - III faza''.

Činu otvorenja prisustvovali su i polaznici Centra ''Vladimir Nazor'' koji će ubuduće koristiti igralište i svlačionice pomoćnog terena "Grbavica".

Projekt podrške ugroženim i rizičnim grupama mladih i djece u BiH pokrenut je u maju 2009., a De Santi je naveo da je to samo jedan od projekata koji Ambasada Italije u BiH podržava.

"U prostorijama i na terenu pomoćnog stadiona Grbavica odvijat će se procesi inkluzije djece s posebnim potrebama, njihova edukacija i socijalizacija. Mi smo do sada sektor maloljetnika BiH pomogli sa sedam miliona eura", kazao je on.

Načelnik Koldžo je dodao da će obnovljena infrastruktura biti na raspolaganju djeci, klubovima i svima koji budu imali potrebu za njenim korištenjem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti