Amir Spahić, trener pionira Slobode

"Ova generacija veliki je Slobodin kapital"

Pobjedom u revanš susretu sa Zrinjskim, pioniri tuzlanske Slobode okitili su se titulom prvaka BiH. 

Tim pod rukovodstvom trenera Amira Spahića u protekloj polusezoni odigrao je 40 utakmica i izgubio samo jednu.

"Sigurno da je bilo teško, jer je koncepcija pionirskog takmičenja takva. Mi smo odbranili titulu prvaka, a dobro je poznato kako je uvijek teže nešto braniti nego osvajati prvi put“, kaže Amir Spahić.

Trener Spahić nastavit će raditi sa mladim fudbalerima, koji će u narednoj sezoni igrati u predkadetskoj konkurenciji FBiH.

"Do sada je iz Slobode samo jedan pionir dobijao poziv za reprezentaciju BiH. Nadam se da će se to nakon nove titule promijeniti. Teško je izdvojiti pojedince, ali su pohvale zaslužili Edis Smajić, Adnan Beganović, Gogo Janevski", naglasio je Amir Spahić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.