"Ovakav ambijent odavno nisam vidio"

Zdravko Mamić o atmosferi na Grbavici:

"Ovakav ambijent odavno nisam vidio"

Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić nije krio zadovoljstvo atmosferom koju su večeras na stadionu Grbavica priredili navijači Željezničara.

"Ambijent je zaista bio fenomenalan. Navijači nisu prestajali navijati tokom svih devedeset minuta pritom ne uputivši niti jednu ružnu riječ. Odavno nisam doživio da nakon utakmice protivnički navijači skandiraju Dinamo, Dinamo", pun je riječi hvale na račun Željinih navijača Mamić.

Sigurnosna situacija na stadionima jedna je iod najvećih prepreka za pokretanje regionalne lige koju mnogi odavno zagovaraju, među njima i Zdravko Mamić. Upitali smo zato Mamića jeli atmosfera na večerašnjem meču starih rivala potvrda da je došlo vrijeme za regionalnu ligu.

"Sve je bilo na vrhunskom nivou, nema sumnje, ali ne trebamo zaboraviti da se radilo o utakmici revijalnog karaktera. Ko zna kako bi bilo da se igrala utakmica za bodove, i ne samo to, ovo večeras je izuzetak, nije svugdje ovako", iskren je Mamić.

Što se tiče igre Mamić je pohvalio ekipu Željezničara pritom naglasivši kako je među izabranicima Amara Osima vidio nekoliko dobrih igrača, prije svih Edina Višću.

"Višću sam ja primijetio već ranije, znam da je momak iz Banovića i da je bio na probi u Hajduku. O ostalim imenima ne bih ovom prilikom", rekao je Zdravko Mamić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.