Video najava uoči sarajevskog derbija

"Ovo je jedna od odlučujućih utakmica"

Mali gradski derbi u kojem se sastaju Olimpic i Sarajevo odigrat će se sutra na Koševu. Kenan Handžić, kapiten bordo tima, očekuje tešku utakmicu, no ističe da uz veliko zalaganje na terenu i podršku sa tribina pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

Olimpic će u subotnjoj utakmici sao formalno biti domaćin. Sarajevo će imati sigurno veliku podršku sa tribina. Poraz bi Vukove izbacio iz utrke za plasman u Evropu, dok bi bordo tim pobjedom ostao na korak za Željezničarom.

"Iz utakmice u utakmicu ide sve bolje. Ulazim polako u formu. Oslobađam se pritiska, jer zna se da je veliko breme nositi kapitensku traku", rekao je Handžić za SportSport.ba/KANAL 1.

"Bit će teška utakmica, jer znamo kakvu ekipu ima Olimpic. Ovo će biti odlučujuća utakmica i za nas i za njih. Ukoliko ih pobijedimo izbacit ćemo ih i utrke za Evropu. Uz veliku podršku navijača i uz veliko zalaganje nas na terenu pobjeda ne bi trebala doći u pitanje", dodao je 20-godišnji kapiten Sarajeva.

Ova dva tima do sada su se sastala tri puda, a Olimpic nije upisao nijednu pobjedu. Prva utakmica koja je odigrana na Grbavici, gdje su Vukovi igrali kao domaćini, završena je 1:1. Preostale dva susreta slavilo je Sarajevo na Koševu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.