Ovog vikenda starta Omladinska PL BiH

Trokružni sistem takmičenja

Ovog vikenda starta Omladinska PL BiH

Na osnovu odluke Predsjedništva N/FS BIH prvenstvo u obje grupe Premijer Omladinske lige BiH starta ovog vikenda utakmicama 1. Kola.

U grupama Sjever i Jug igrat će po 9 ekipa, a liga će se igrati po trokružnom sistemu takmičenja. U jesenjem dijelu biot će odigrano 15 kola, da bi početkomk marta naredne godine startovao drugi dio prvenstva u kojem bi nilo odigrano tri preostala kola prvog dijela a onda o zavisnosti od plasmana klubovi bi dobili nover takmičarske brojeve i to prvih pet po redoslijedu na tabeli (npr. 1-1, 2-2....5-5), dok bi šestoplasirana ekipa imala broj 9, sedmoplasirana 8, osmoplasirana 7 i devetoplasirana 6. Svaka ekipa koja bi po Bergeru igrala sa takmičarskim brijem 10 bi bila slobodna u tom kolu. Nakon završenih 27 kola igralo bi se za prvaka i to po sistenu Prvi iz Juga protiv drugoh iz Sjevera, te Prvi iz Sjevera protiv drugog iz Juga. U narednoj sezone popunjavanje lige bi bilo isto kao i ove godine. Ligu bi napustila posljednja dva klupa iz Premijer lige BiH, ušli bi prvaci Prve lige RS i Prve lige FBiH čije seniuorske ekipe ulaze u ligu te Prvaci omladinskih liga nižeg ranga takmičenja. U narednoj sezoni u obje grupe bilo bi po 10 ekipa.

Na sastanju predstavnika  kloubova Premijer lige predstavnici svih klubova tražili su da se i ove sezone liga igra po četvorostrukom bod sistemu a konačnu odluku  može donijeti jedino Izvršni Odbor N/FS BIH.

U prvom kolu koje se igra 08/09.08. sastaju se:

GRUPA SJEVER

LAKTAŠI: Laktaši - Čelik, PRIJEDOR: Rudar - Modriča Maxima, TUZLA: Sloboda - Borac, GRADAČAC: Zvijezda Gradačac - Drina.

GRUPA JUG

VOGOŠĆA: Olimpik - Velež, TREBINJE: Leotar - Željezničar, SARAJEVO: Sarajevo - Radnik, MOSTAR: Zrinjski - Slavija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.