Ožegović: Bilo mi je neobično igrati protiv BiH

Golman Austrije za SportSport.ba

Ožegović: Bilo mi je neobično igrati protiv BiH

Za Austriju u jučerašnjoj utakmici protiv BiH na Evropskom prvenstvu su nastupila dva fudbalera porijekom iz naše zemlje.

Uz Marešića, mjesto u početnoj postavi reprezentacije Austrije zauzeo je i talentovani Benjamin Ožegović. Golman, čiji su roditelji iz Velike Kladuše, pobrinuo se da nijedan pokušaj izabranika Sakiba Malkočevića ne završi u mreži i tokom cijele utakmice je bio na visini zadatka. 

"Utakmica protiv BiH je bila stvarno dobra, ali mora se priznati da je Austrija bila kvalitetnija. Imali smo više prilika i da je bilo sreće mogli smo i ubjedljivije slaviti", kazao je Ožegović na početku razgovora za SportSport.ba i dodao:

"Iako kažu da se BiH malo uplašila, mi nismo ni u jednom trenutku potcijenili protivnika i dali smo svoj maksimum na terenu. Iz dobrih akcija smo postigli golove i na kraju mogu biti zadovoljan. Ništa nam nije poklonjeno", ističe Ožegović koji brani za Austriju Beč. 

Ožegović priznaje da je bilo neobično bilo igrati protiv zemlje u kojoj je rođen.

"Šta da kažem, bilo je sigurno drugačije nego kada igramo protiv drugih reprezentacija. Bio sam sretan kada sam vidio da ćemo igrati protiv BiH, ali ja branim za Austriju i cilj mi je uvijek da pobijedim. Nakon prve pobjede mi se okrećemo narednim utakmicama i želimo ostvariti što bolji rezultat na ovom Evropskom prvenstvu. Imamo kvalitetan tim", podvukao je Ožegović na kraju razgovora za SportSport.ba. 

Podsjetimo, Austrija je slavila protiv BiH rezultatom 2:0.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi