Pad Bosne i Hercegovine na novoj FIFA-inoj listi

Objavljena nova lista

Pad Bosne i Hercegovine na novoj FIFA-inoj listi

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je pad na novoj FIFA-inoj listi. 

Zmajevi su krajem prošlog i početkom ovog mjeseca odigrali dva meča kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo, a imali su polovičan učinak. 

Prvo su poraženi na Kipru od domaće reprezentacije sa 3:2, a tri dana kasnije su pobijedili u Portugalu Gibraltar sa 4:0. Ipak, ta pobjeda kod Gibraltara svakako da nije mogla isprati gorak okus u ustima nakon poraza na Kipru, a to su prepoznali i ljudi koji se bave rangiranjem FIFA-ine liste najboljih reprezentacija pa su Bosnu i Hercegovinu smjestili tek na 36. mjesto što je za šest pozicija slabiji plasman od prethodnog. 

Bosna i Hercegovina sada ima 761 bod, a listu predvodi reprezentacija Njemačke ispred Brazila, Portugala, Argentine i Belgije. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Petoplasirana Belgija je najbolje pozicioniran tim iz naše grupe u kvalifikacijama za SP sa 1265 bodova. Grčka je 47. (665 bodova), Kipar 70. (487), Estonija 84. (413), dok je Gribraltar 206. bez bodova.

Podsjetimo, Zmajevi posljednja dva meča kvalifikacija igraju kući protiv Belgije i u gostima kod Estonije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi