Pad reprezentacije BiH na novoj FIFA rang listi
FOTO: EPA

Koštao nas poraz u Briselu

Pad reprezentacije BiH na novoj FIFA rang listi

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pala je za pet mjesta na novoj FIFA rang listi. 

Na oktobarskoj FIFA rang listi koja je izašla danas BiH je pala za pet pozicija i naredni mjesec dana će provesti kao 28. reprezentacija na svijetu. 

Zmajevi trenutno imaju 807 osvojenih bodova, što je za 56 manje u odnosu na prošli mjesec, a tome je u velikoj mjeri kulminirao u briselski debakl kada je BiH u okviru kvalifikacija za SP poražena od Belgije sa visokih 4:0. 

Najbolji rejting i dalje ima Argentina, ali je iza nje došlo do promjena. Sada je na drugom mjestu Njemačka, a na trećem Brazil, dok su Belgija i Kolumbija pale na četvrtu i petu poziciju. Najboljih deset kompletiraju Čile, Francuska, Portugal, Urugvaj i Španija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti