"Paklena atmosfera i prepun stadion će dočekati Slogu"

Prvotimac Svatovca za SportSport.ba

"Paklena atmosfera i prepun stadion će dočekati Slogu"

S. Mlaćo

Jednu od najljepših priča bh. fudbala već mjesecima piše NK Svatovac iz Poljica, član Druge lige FBiH grupa Sjever.

Svatovac je izborio prolaz u osminu finala Kupa BiH gdje će u srijedu odmjeriti snage sa svojim komšijama, drugoplasiranom momčadi Prve lige FBiH Slogom iz Simin Hana.

U Poljicu vlada velika euforija, Svatovac je u tom mjestu više od kluba. Prvotimac Svatovca Almedin Saburović svjestan je da njega i njegove saigrače, ali i goste očekuje paklena atmosfera.

"Iza nas je jedna uspješna polusezona gdje smo svoj kvaliteti pokazali i u Kupu BiH. Sloga je tim sa zvučnim imenima i sigurno favorit, ali mi se toga ne plašimo, to smo pokazali i u mečevima protiv Rudara i Slavije. Svaku utakmicu dajemo svoj maksimum i mogu obećati da će tako biti i protiv Sloge", priča Saburović.

Bez obzira kako se završi meč sa Slogom, u Svatovcu mogu biti zadovoljni.

"Sigurno da smo pozitivno iznenađenje na bh. nogometnoj sceni. Svojim igrama smo privukli publiku na stadion koja je u svakoj našoj utakmii 12-ti igrač. Ključ našeg uspjeha po meni jeste red, rad i disciplina koju cijela ekipa praktikuje na čelu sa trenerima Imamovićem i Hurtićem. Naravno, tu je i Uprava kluba na čelu sa gospodinom Mosorovićem koja radi dobar posao, ali zasigurno najviše zasluge pripadaju igračima i trenerima", ističe Saburović.

Navijači Svatovca pripremaju novi spektakl.

"Što se tiče atmosfere u Poljicu, ona je u svim utakmicama sjajna. Mnogi klubovi iz viših rangova bi nam pozavidjeli na tome. Međutim na utakmicama Kupa BiH to je nešto posebno. Paklena atmosfera i prepun stadion je nešto što će obilježiti i meč sa Slogom. Iskren da budem premašili smo naša očekivanja jer plasirati se među 16 najboljih ekipa u BiH za nas je historijski uspjeh i nešto što je je malo ko mogao i u snu vjerovati. Mogu slobodno reći da su ovo zlatni dani našeg kluba", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba član NK Svatovac Poljice Almedin Saburović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi