Pao rekord sezone, ali posjeta i dalje razočaravajuća

Na osam susreta 14.750 gledalaca

Pao rekord sezone, ali posjeta i dalje razočaravajuća

A. Beganović

Kompletirano je 4. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a osam susreta sa tribina je posmatralo 14.750 gledalaca što je najveća posjeta u dosadašnjem dijelu sezone.

U 4. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine zabilježena je najveća posjeta po kolu u dosadašnjem dijelu sezone, no s obzirom da su u pomenutom kolu igrana tri derbi susreta, Sloboda - Borac, Sarajevo - Zrinjski, Široki Brijeg - Željezničar, može se reći da je posjeta ponovo bila razočaravajuća.

Najveća posjeta zabilježena je na našem najvećem stadionu, Asim Ferhatović Hase, gdje je pobjedu Zrinjskog nad Sarajevom s tribina posmatralo 7.000 gledalaca. Ujedno je ovo i najveća posjeta na jednom susretu u dosadašnjih 32 odigrana.

Duel Širokog i Željezničara, koji je završio bez pobjednika (1:1), sa tribina stadiona Pecara posmatralo je 2.500 gledalaca, dok je remi Slobode i Borca s tribina stadiona Tušanj posmatralo 2.000 gledalaca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret Travnika i Čelika (3:2) na tribine stadiona Pirota privukao je 1.500 gledalaca, pobjedu Viteza nad Veležom (1:0) u Mostaru  je s trbina posmatralo 550 gledalaca, dok je po 500 gledalca bilo na tribina stadiona gdje su odigrani susreti Mladosti i Radnika, te Drine i Rudara.

Najslabija posjeta zabilježena je na posljednjem susretu 4. kola Premijer lige. Pobjedu Slavije nad Olimpicom (3:2) s tribina stadiona Asim Ferhatovič Hase posmatralo je 200 gledalaca.

Grad Utakmica Posjeta
Sarajevo Sarajevo - Zrinjski 7.000
Široki Brijeg Široki Brijeg - Željezničar  2.500
Tuzla Sloboda - Borac  2.000
Travnik Travnik - Čelik 1.500
Mostar Velež - Vitez 550
Zenica Mladost - Radnik 500
Zvornik Drina - Rudar 500
Sarajevo Olimpic - Slavija  200
Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.