Papac i prijatelji  za  djecu Bosne i Hercegovine

Papac i prijatelji za djecu Bosne i Hercegovine

A. Beganović

Humanitarni turnir pod nazivom „POMOZI IGROM“ koji je se u organizaciji UG FUTUREBAG – Torba Za Budućnost i Fondacije OUR KIDS Austria održan 10.3.2013 u Beču pokazao je još jedanput da humanost nema granica.

200 igrača i ca. 400 gledalaca različitih nacionalnosti koji su doputovali iz raznih djelova Austrije ali i drugih zemalja Evrope ovaj dan proveli su u harmoničnom druženju i interesantnom sportskom natcjecanju. Humanitarne organizacije koje su pripremile ovaj turnir upisale su značajan zajednički  uspjeh za finansiranje predstojećih projekata za pomoć socijalno ugroženoj djeci u Bosni i Hercegovini. Ukupan iznos od € 4.843,08 sastoji se od učešća ekipa (€2300), donacijske kutije (€1.473,93) i zarade na bife-u(€ 1.069,15).

Posebnu čar turniru je priredila činjenica da su na njemu aktivno nastupili i velikani ovog sporta sa prostora bivše republike: Saša Papac, Ivica Vastić i Nenad Bjelica. Međutim njihova ekipa OUR KIDS London koja je u dramatičnom finalu slavila protiv ekipe Adil sa rezultatom od 4:3 nije bila ta koja je osvojila najviše simpatija publike.

U toj kategoriji definitvni i ubjedljivi pobjednici bili su štičenici doma Egipatsko Selo iz Mostara koji su kroz svoj angažman i unatoč činjenici da su igrali sa daleko najmlađom postavom na turniru (12-16 godina) uspjeli ostvariti plasman u finalnu fazu turnira gdje su bili poraženi. Tako su ti sjajni momci koji su na turniru nastupli pod imenom Naša Djeca BiH zaistinu pobjednici ovog turnira. Njihovi široki osmjesi i blistave oći pri urućivanju posebne poklon-lopte organizacionog odbora prije njihovog odlaska na autobus za Mostar su dokaz značaja tog trenutka za ove mlade i hrabre momke.

Ukupni doprinos turnira se ravnopravno djeli na obje organizacije i on će bez iznimke, direktno i transparentno biti korišten za projekte u korist socialno ugroženih mališana u BiH. FUTUREBAG će u skladu sa njihovom misijom ostvarenim novcem obezbjediti školske torbe i prateći pribor za prvačiće, dok će OUR KIDS novac koristiti za potporu domaca u Mostaru i drugim gradovima BiH.

Priliku da podržite ove dvije organizacije u njihovom daljem radu imate i putem uplaćivanje donacija. Detaljne informacije mogu se naći na web-stranicama www.futurebag.org tj. www.our-kids.co.uk

Organizatori turnira se žele zahvaliti svim prisutnima kao i sponzorima turnira: eety – dieweltkarte.at, Brajlović Austria GmbH, Pitara Željo, Ottakringer Brauerei, SPÖ Wien. Posebno se naglašava zahvalnost svim volonterima koji su svojim dobrovoljnim i nenaknadjenim cjelodnevnim radom uopšte omogućili ovaj uspjeh.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.