Otiš'o si Safete...

Papetovi posljednji selektorski koraci ka Crystalu

Safet Sušić Pape nije više selektor fudbalske reprezentacije naše zemlje. Najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine svih vremena smijenjen je na vanrednoj sjednici IO N/FSBiH jednoglasnom odlukom svih članova.

Razlog je jasan, svega dva boda iz četiri utakmice u kvalifikacijama za EURO 2016, sramotan poraz od Izraela i ugrožen plasman na Evropsko prvenstvo glavni su razlozi Sušićeve smjene.

Prije nego li je smijenjen Sušić je pred IO N/FSBiH iznio svoje viđenje situacija, a vjerovatno je koračajući ka ilidžanskom hotelu Crystal znao da pravi posljednje korake kao selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine...manje od sto metara dalje u hotelu Hercegovina Pape je početkom marta 2009. godine po prvi put izvršio prozivku najbolji bh. fudbalera za prijateljski meč sa Ganom.

Gdje je počeo svoju selektorsku karijeru na klupi BiH tu ju je i okončao, a ovako su izgledali Sušićevi posljednji selektorski koraci...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.