Pato Golden Boy, Pjaniću najviše glasova

Žiri se odlučio za Brazilca

Pato Golden Boy, Pjaniću najviše glasova

A. Beganović

Alexandre Pato, mladi brazilski napadač Milana, izabran je za najboljeg mladog igrača svijeta (U 21) u izboru talijanskog sportskog dnevnog lista Tuttosporta.

Pato će tako nagradu preuzeti od također brazilskog fudbalera, člana Manchestera Uniteda Andersona, koji je nagradu dobio prošle godine.

Igrač Milana uvjerljivo je slavio ispred crnogorskog internacionalca Stevana Jovetića i Barceloninog napadača Bojana Krkića. Nakon što je saznao da je dobitnik prestižnog priznanja Pato je za talijanske medije izjavio:

"Vrlo sam sretan. Ta me nagrada čini ponosnim. Nadao sam se trofeju i prošle godine, kada sam završio peti. Naslov je ipak opravdano završio u rukama Andersona.Nadam se da će druge godine trijumfirati novi Brazilac, Rafael da Silva iz Manchester Uniteda.

Veoma bitno je istači da je naš reprezentativac Miralem Pjanić dobio daleko najviše glasova od publike, a popularni Mire imao je  čak 47,5%  glasova publike od ukupno 281.004 glasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.