Pavić: Bod s Pecare potvrditi pobjedom protiv Mladosti

Vitez dočekuje Mladost

Pavić: Bod s Pecare potvrditi pobjedom protiv Mladosti

D. Kurbegović

Nogometaši Viteza u subotu na svome stadionu dočekuju ekipu Mladosti iz Kaknja. U prvom kolu izabranici Borisa Pavića otkinuli su bod Širokom Brijegu, tako da u veoma dobroj atmosferi dočekuju narednu utakmicu.

Danas je u prostorijama kluba održana i press konferencija, gdje su se prisutnima obratili šef struke Boris Pavić, te igrači Ivan Livaja i Toni Livančić.

"Dobro smo otvorili prvenstvo. Sve pohvale idu igračima za trud, zalaganje i odnos prema igri zbog kojih su i nagrađeni bodom iz Širokog Brijega. No, taj bod će tek dobiti na težini ako ga uspijemo potvrditi u ovoj domaćoj utakmici u subotu protiv Mladosti.", rekao je Pavić.

Svjestan je on i težine protivnika koji im dolazi, kao i pojedinaca od kojih prijeti najveća opasnost:

"Sigurno nas čeka teška utakmica protiv protivnika koji su u prošloj sezoni pokazali da su izrazito dobra ekipa. Zna se njihov kostur ekipe, koji je već dugo na okupu i koji drži svlačionicu, odakle nama prijeti najviše opasnosti, a to su Isaković, Rizvanović, Šišić i na golu Hadžić. Isto tako imaju odličnog trenera, kolegu Rahimića. Čeka nas težak meč, ali ukoliko budemo po pitanju odgovornosti, kontrolirane agresivnosti, zajedništva i fonda trčanja na nivou kao u utakmici protiv Širokog Brijega, i naravno uz naše navijače koje ovim putem pozivam da nas podrže, mislim da možemo ostvariti prvu pobjedu u ovoj sezoni" kazao je Pavić.

Kapiten ekipe Toni Livančić vjeruje u pozitivan ishod

"U Širokom smo odigrali onako kako je šef od nas tražio i ako budemo tako igrali u Vitezu sigurno da možemo napraviti dobar rezultat. Bit će to teška utakmica, ali ako budemo pravi rezultat neće izostati" kazao je Livančić.

S njim se složio i saigrač, Ivan Livaja koji će u subotu zauzeti mjesto uz desnu aut liniju

"Slažem se sa šefom i Livančićem da nas čeka teška utakmica u subotu kao što su bile i prethodne s Mladosti jer su prava takmičarska ekipa koja uvijek igra na rezultat i čvrsto, ali ne sumnjam u nas" istakao je Livaja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S obzirom na to da je riješena papirologija oko nekoliko igrača koji nisu mogli nastupati u prethodnoj utakmici, te da nema povrijeđenih u timu, trener Pavić će imati slatkih briga oko početnih jedanaest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi