Pavić: Karačić dobro poznaje našu ekipu

Vitez gostuje Širokom Brijegu

Pavić: Karačić dobro poznaje našu ekipu

E. Škorić

Danas je u prostorijama stadiona NK Viteza organizovana press konferencija povodom predstojeće gostujuće utakmice u Širokom Brijegu.

Prisutnim novinarima su se obratili šef struke, Boris Pavić, te igrači, Hrvoje Barišić i Milan Muminović.

Svima je jasno kako je pred  klubom teška sezona, 12 klubova je u igri i kvaliteta igrača je na visokom nivou, no u redovima viteškog premijerligaša optimizma ne nedostaje. Istina, dosta igrača iz prošle sezone je otišlo, nedovoljno novih je došlo, ali trener Pavić nije nezadovoljan.

"Iza nas je nešto više od mjesec dana rada i možemo biti polovično zadovoljni. Zadovoljni smo s ponašanjem i odnosom igrača prema poslu i obvezama , no jednim dijelom smo nezadovoljni što nismo kompletirali igrački kadar i ispunili sve one želje koje smo imali. Ipak je bio velik odljev igračkog kadra nakon prošle sezone. Otišlo nam je 9 igrača, neke smo uspjeli dovesti, ali nemamo vremena za kukanje. Smatram da imamo karakternu i kvalitetnu momčad koja je i prošle godine pokazala da je takmičarska i da zna igrati nogomet. Mislim da smo dobro odradili pripreme i da spremno ulazimo u početak nove sezone u kojoj igra 12 klubova i koja će biti nikada teža" ističe Pavić

 

Vitez sezonu otvara gostujućom utakmicom protiv Širokog Brijega koji je nedavno ispao iz europske lige:

"Možda je to za nas otežavajuća okolnost. Lično bih volio da su prošli u sljedeće europsko kolo, ali šta je tu je. Dobili su kolegu Karačića na klupi, ime koje je nama znano i koje vrlo dobro poznaje našu momčad. Nije teško priznati da je Široki apsolutni favorit u toj utakmici s obzirom da je protiv svake ekipe u Premijer ligi, kada igra na Pecari, Široki favorit. Ali mi ćemo se potruditi da svojim ponašanjem i izvedbom budemo na nivou utakmice i kroz takvo izdanje nadam se da možemo očekivati pozitivan rezultat, a to bi bilo sve osim poraza" nada se Pavić.

Barišić i Muminović su igrači koji imaju dosta iskustva s igranjem u Premijer ligi BiH, s toga im je Široki Brijeg i više nego poznat protivnik.

"Protiv Širokog idemo takvi kakvi idemo. Nažalost, neki igrači nemaju pravo igrati, ali naravno da očekujemo pozitivan rezultat, a to je neriješeno ili pobjeda. Toliko sam puta igrao sa Širokim i bilo je i pobjeda i neriješenih rezultata i poraza, ali uvijek idemo na pobjedu protiv svakog protivnika, pa tako i u nedjelju", rekao je Barišić.

"U Širokom očekujem jednu dobru utakmicu. Mislim da imamo izgledne šanse da ostvarimo povoljan rezultat. Nisu ni oni kao što su bili, u lošem stanju otvaraju sezonu, ispali su u Europi, tako da je na njima vjerojatno veći pritisak nego na nama", izjavio je Muminović.

Od novih igrača u konkurenciji za ovu utakmicu su Dedić, Kokot i Hodžurda, dok ostala pojačanja imaju administrativnih problema radi kojih trener Pavić neće moći računati na njihove usluge.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica protiv Širokog Brijega se igra u nedjelju, 24.7., na stadionu Pecara s početkom od 19:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi