Pavić: Kompletirali smo ekipu dolaskom Bajraktarevića

Zeničani od srijede u Međugorju

Pavić: Kompletirali smo ekipu dolaskom Bajraktarevića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon današnjeg treninga dobili su slobodan dan kako bi se pripremili za srijedu i odlazak na desetodnevne pripreme u Međugorje. 

Zeničani će do početka prvenstva odigrati još četiri pripremne utakmice, a Šef stručnog štaba Boris Pavić zadovoljan je dosadašnjim dijelom priprema i igračkim kadrom koji mu je na raspolaganju.

"U srijedu putujemo za Međugorje, još je neizvjesno da li će Jovo Kojić potpisati za jedan klub iz Kazahstana, mogu kazati da smo dolaskom Semira Bajraktarevića kompletirali ekipu. Moguće da će na pripreme ići i mladi Yunus Gulnar, on svakako u budućnosti može biti kvalitetno rješenje za Čelik i treba razmišljati dugoročno. Zadovoljan sam igračkim kadrom kojim raspolažem, imamo duplirane pozicije, žao mi je zbog povreda Salčinovića i Džafića, te se nadam da nećemo imati novih ozlijeda do početka prvenstva", nada se Pavić.

Do utakmice sa Vitezom na otvaranju proljetnog dijela, Čelik će odigrati još četiri pripremne utakmice.

"Već u petak igramo protiv Sloge iz Ljubuškog, koju s klupe predvodi Boris Gavran bivši trener Čelika, imamo zakazanu utakmicu protiv ekipe Jadrana u Pločama, dok smo u pregovorima za još jednu utakmicu u Međugorju u toku tih 10 dana koliko ćemo ostati. U povratku ćemo u Gabeli protiv veoma kvalitetne i pojačane ekipe Goška odigrati generalku pred početak prvenstva. Vjerujem da ćemo do utakmice s Vitezom otkloniti neke nedostatke i puni motiva krenuti u nastavak sezone, kako bi ostvarili mnogo bolje rezultate nego u prvom dijelu sezone. Uvjeren sam da ovi igrači koji su sada u rosteru imaju kvaliteta i želje za jedno odlično proljeće", kazao je za SportSport.ba Boris Pavić.

Na pripreme u Međugorje putovat će 26 igrača, te ako ne dogovori angažman u Kazahstan i robusni stoper Jovo Kojić.

Golmani:Adi Adilović, Semir Bukvić i Aid Vehabović

Odbrana:Dženan Bureković, Eldar Kavazović, Renato Gojković, Zlatko Kazazić, Emir Jusić, Anes Duraković, Haris Hećo i Haris Huseinspahić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vezni red: Anel Dedić, Vladimir Grahovac, Semir Pezer, Semir Bajraktarević, Mahir Karić, Marin Popović, Vernes Selimović, Nikola Simić, Nebojša Pejić i Yunus Gulnar

Napad:Namir Alispahić, Asim Zec, Alen Dedić, Edib Sikira i Hanan Adilović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.