Pavić: Podržavam odluku, ali ključna je infrastruktura

Trener Čelika

Pavić: Podržavam odluku, ali ključna je infrastruktura

D. Kurbegović

NK Čelik nalazi se pred opstankom u Premijer ligi. Ako Zeničani opstanu za to najviše zasluge ima trener iz Sinja, Boris Pavić, koji je dolaskom na klupu crno-crvenih napravio ekipu, koja jedina u proljetnom dijelu prvenstva nema poraza. 

Zanimljivo da je u Čeliku trenutno on jedini stranac, budući da klub zbog blokiranih računa i dugova ne može dovoditi igrače koji nemaju bh. pasoš. Zato i trener iz Sinja ne može voditi ekipu s klupe za rezervne igrače.

Kontaktirali smo i njega oko odluke Fudbalskog saveza o smanjenju broja stranaca u Premijer ligi.

"Apsolutno podržavam ovu ideju o smanjenu broja stranaca, isto tako volio bih i da šest mladih igrača bude u zapisniku. Sigurno da to otvara mogućnost da se igrači lakše isprofiliraju i dobiju priliku. Klubovi će s puno više pažnje posvetiti se omladinskim pogonima i stvaranju igrača za najviši nacionalni nivo. Šest stranih igrača ne znači nužno povećanje kvalitete ekipe i lige, osim ako nije riječ baš o pravim pojačanjima. Mislim da je ključno za kvalitetu Premijer lige popraviti infrastrukturu, a onda ići u smanjenje broja klubova na 10, jer bi time dobili i veću kvalitetu i veći interes gledatelja i sponzora. Meni bi iskreno puno draže bilo da se broj mladih igrača u zapisniku poveća s tri na šest", ističe Pavić.

Omladinskim pogonima u klubovima se ne posvećuje pažnja kakva bi trebala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Danas je nogomet biznis i podizanje tržišne vrijednosti igrača je ključ opstanka mnogih klubova. Zato mislim da treba veliku pažnju posvetiti omladinskim pogonima i stvaranju igrača, koji se mogu lakše identificirati sa svojim klubom, te znaju cijeniti i poštovati vrijednosti kluba čiji dres nose. Kada se to podigne na viši nivo i poboljšaju uvjeti rada u svakom klubu, onda je lako ciljano dovesti tri do četiri strana igrača, ali koji će isključivo podignuti kvalitetu ekipe i koji će praviti razliku na terenu. Dovođenje igrača sa strane upitne kvalitete zatvara prostor domaćim igračima", kazao je za SportSport.ba Boris Pavić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi