Pavić: Pojedinci misle da Vitez može igrati Ligu za prvaka

Ponudio ostavku rukovodstvu kluba

Pavić: Pojedinci misle da Vitez može igrati Ligu za prvaka

D. Kurbegović

Nogometaši Viteza danas su na svome stadionu remizirali 0:0 protiv Olimpica, a nakon utakmice svoj mandat rukovodstvu kluba Boris Pavić je dao na raspolaganje. Paviću pojedinci iz kluba zamjeraju što ne postiže bolje rezultate, te su kritikovali igrače, iza kojih je stao i sam Pavić, koji ne da se kritikuju igrači, koji daju svoj maksimum u svakoj utakmici ove sezone.

Kontaktirali smo Pavića, koji je vruće glave govorio u razgovoru za SportSport.ba

"Ne bih volio sada nešto analizirati, da ne bi nešto ružno rekao, vruća je glava, ali ono što je Vitez postigao u ovih 10.kola je za mene veliki uspjeh. Kada gledate koliko je igrača napustilo klub, koliko smo doveli, onda ambicije ne mogu biti drugačije od borbe za opstanak. Pojedinci, koji se očito dobro ne razumiju u nogomet imaju veće ambicije i misle da ovaj klub treba da bude u gornjem dijelu tabele, te omalovažavaju igrače, koji ostavljaju srce na terenu u svakoj utakmici" kaže Pavić.

U Vitez se neće vračati ako se nešto radikalno ne promijeni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da se neću vraćati, uvijek sam stajao iza svojih igrača, oni su za mene heroji. Mi imamo sedam bodova više od Olimpica i Viteza, ispred smo Metalleghe-a, pobijedili smo Želju i Čelik u gostima, igrali egal utakmice protiv Širokog, Sarajeva, Slobode. Niko nas nije nadigrao ove sezone, da smo imali samo malo sreće bili bi među tri ekipa u ligi. Ali treba biti realan, da su limiti ove ekipe taj donji dio tabele jer mi nemamo širinu u rosteru. Ne mogu ja objašnjavati nekim ljudima te stvari i ne dopuštam da mi vrijeđaju igrače, vrijeme će pokazati ko je bio upravu. Ja naravno Vitezu želim sve najbolje, stekao sam dosta prijatelja, prijateljski sam svima pružio ruku i nosim lijepe uspomene. Premijer liga je ove sezone dosta izjednačena, niko nikoga ne može kazati da će sigurno pobijediti. Sve je to veoma u blizu kada je kvalitet u pitanju. Nadam se da će klub postizati bolje rezultate u narednom periodu" kazao je za SportSport.ba Boris Pavić bivši trener Viteza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi