Pavić: Pokazalo se da imamo previše neprijatelja

Trener Čelika za SportSport.ba

Pavić: Pokazalo se da imamo previše neprijatelja

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik ponovo je u žiži bh. javnosti, Zeničani su rezultatski pred opstankom u Premijer ligi, ali je budućnost kluba i više nego upitna. Danas je trebala biti održana i sjednica Drugostepene komisije za licenciranje, ali je ista odgođena za ponedjeljak što najviše ide u prilog klubu s Bilinog Polja.

Klub s Bilinog polja trebao je da izmiri 230.000 KM kako bi dobili licencu, rukovodstvo Zeničana je obezbjedilo 100.000 KM, te su zatražili i pomoć od Grada, koji je prije nekoliko dana obećao da će pomoći klubu, odnosno prebaciti transfer u iznos od 130.000 KM. Ipak to se nije desilo, danas je Gradonačelnik na sjednici Gradskog vijeća kazao da u rezervama ima samo 77.000 KM za sport, a taj iznos su podržali vijećnici da se prebaci na račun NK Čelik, tako da je ostalo još 53.000 KM koje crno-crveni moraju obezbjediti do ponedjeljka, ako misle da i naredne sezone igraju u Premijer ligi.

Posljednjim dešavanjima razočaran je i trener Zeničana, koji neće putovati s ekipom na Pecaru, nego će biti na tribinama stadiona u Doboju kod Kaknja, gdje igraju Mladost- Metalleghe.

"Razočaran sam, nakon utakmice u subotu koju ću gledati u Kaknju, idem kući jer sam duboko razočaran. Kako ih nije stid, kleli su se u naš klub a sada su pokazali svoje pravo lice. Ja neću ići na Pecaru, to sam javio i predsjedniku Šatoroviću, kojeg iznimno cijenim. Ja sam ionako dvije godine samo gledatelj na utakmicama, biću u Kaknju, platit ću kartu i gledati fino utakmicu. Došli su na vlast zahvaljujući Čeliku, a sada ovako vraćaju, žele ugasiti ovaj brend, kakav je Čelik, a ja dobro znam koliko je cijenjen u regiji i šire" ističe Pavić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ponosan je na svoje igrače, te poziva i navijače Čelika da posljednju utakmicu sezone ispune stadion u Doboju kod Kaknja.

"Budući da je utakmica u Širokom bez gledatelja,mi smo i mi kao klub drastično kažnjeni u najvažnijoj utakmici sezone, jer nećemo imati podršku navijača. Pokazalo se u posljednje vrijeme isto tako da imamo previše neprijatelja u svojim redovima i onih kojima ova svetinja ništa ne znači. Nadam se da ćemo nakon zadnjeg kola otvoriti karte do kraja, ja sam ponosan na ove momke, suradnike i nekolicinu entuzijasta koji su u ova dva mjeseca uz nas naravno s predsjednikom odradili lavovski posao. Ovim putem pozivam sve onima kojima je stalo do Čelika, da idemo u Kakanj podržati Mladost, kada već ne možemo u Široki Brijeg. Napunimo stadion u Kaknju i pokažimo šta Čelik znači za Zenicu, ali i nogomet u BiH" kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Boris Pavić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti