Pavić razočaran igračima, Čelik sutra protiv Borca iz Čačka

Čelik se priprema na Zlatiboru

Pavić razočaran igračima, Čelik sutra protiv Borca iz Čačka

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika od jučer se nalaze na Zlatiboru, gdje će ostati devet dana i odigrati tri pripremne utakmice. 

Šef struke Boris Pavić zajedno sa svojim saradnicima Elvedinom Beganovićem i Nijazom Hrustanovićem, uz podršku ostalih članova stručnog štaba Fuada Osmanlića, Emira Torlakovića i fiziotarapeuta Albina Mašića zadao je jak ritam, kako bi svoje izabranike što bolje pripremio za početak prvenstva.

Crno-crveni treniraju dva puta dnevno, a sutra će klub s Bilinog polja odigrati i prijateljsku utakmicu protiv Borca iz Čačka sa početkom u 17:30. Ipak nakon današnjeg drugog treninga, razočaran je odnosom pojedinih igrača bio Boris Pavić, koji je za naš portal kazao da je jako zabrinut.

"Razočaran sam dijelom igrača, a tu prvenstveno mislim na nositelje naše igre i najiskusnije igrače, koji su usljed nedostatka konkurencije i nakon povećanja svojih ugovornih obaveza izgubili kulturu rada i ponašanja, te strast i energiju, kao i zajednički duh, koji je krasio ovu ekipu u posljednje vrijeme", kaže Pavić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pojačanja su neophodna ukoliko se misli izbjeći borba za opstanak.

"Ako hitno ne reagujemo i dovedemo četiri super pojačanja, bojim se da našem klubu slijedi grčevita borba za opstanak u Premijer ligi sljedeće sezone. Tužan sam i jako zabrinut za sudbinu našeg kluba jer ovo što vidim je zabrinjavajuće i upozoravajuće pred jednu sezonu, koja će biti jako teška za sve klubove u ligi", kazao je u telefonskom razgovoru za SportSport.ba Boris Pavić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.