Pavić: Sposobni smo i spremni za pozitivan rezultat

Trener Čelika pred Olimpic

Pavić: Sposobni smo i spremni za pozitivan rezultat

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će gostovati na Otoci kod ekipe Olimpica, a biće to duel dvije posljednjeplasirane ekipe u Ligi za opstanak.

Zeničani imaju 18 bodova, tri više od Olimpica, kojem je sutrašnja utakmica posljednja šansa da uhvati priključak za Čelikom, s kojim bi eventualno "ganjao" Metalleghe i Vitez u toj borbi za opstanak.

Čelik u proljetnom dijelu prvenstva nema poraza, ali zato ima samo jednu pobjedu, sutrašnja utakmica kao i svaka do kraja sezone od izuzetno je značaja za crno-crvene, čega je svjestan i šef struke Boris Pavić.

"Očekuje nas izuzetno zahtjevna utakmica, Olimpic je u uzlaznoj putanji, forma im je u usponu. To su pokazali domaćom pobjedom nad Metallegheom, te remijem protiv Mladosti u gostima, gdje su bili blizu osvajanja sva tri boda. To svakako poziva na oprez i respekt, kod ekipe koja ima dobre igrače, koji su kao i mi imali malo vremena za uigravanje", Pavić.

Svjestan je važnosti utakmice, ali i imperativa pobjede kod Olimpica.

"Njima je sutrašnja utakmica posljednja šansa za priključak, očekujem da će igrati ofanzivno od prve minute. Mi smo dobro radili ovu sedmicu, pripremili smo se za našeg narednog protivnika. Sutra na raspolaganju neću imati Salčinovića i Islamagića, ali i Olimpic također neće imati dvojicu igrača. Mi smo sposobni i spremni da ostvarimo pozitivan rezultat, u svakoj utakmici kao i sutrašnjoj idemo na pobjedu i na kraju nadam se da ćemo to uspjeti uz podršku naših navijača", kazao je za SportSport.ba Boris Pavić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mogući sastav Čelika za sutrašnju utakmicu: Dujković (Ružić), Sadiković, Bureković, Jusić, Regoje, Hećo, Pezer, Šišić, Brković (Stokić), Dilaver i Karić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi