Paviću i većini igrača Čelika danas istekao ugovor

Osipa se igrački kadar Zeničana

Paviću i većini igrača Čelika danas istekao ugovor

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu su opstali u Premijer ligi BiH. Zeničani predvođeni Borisom Pavićem su bili najbolja ekipa elitnog ranga u 2017. godini, tako da su proljetni dio sezone završili bez poraza, iako im je malo ko nakon prvog dijela sezone davao kakve šanse.

Vremena za slavlje ni opuštanje nema, jer pred Čelikom je važna svaka minuta, dan koji predstoji. Trenutno je goruće pitanje potpisivanje reprograma duga s Poreznom upravom FBiH, ali to bi u što kraćem roku trebao aminovati Gradonačelnik, zajedno s Gradskim vijećem. Nakon toga uslijedili bi prvi izbori po novom Statutu kluba, gdje bi članovi kluba birali novog predsjednika.

Mnogo posla je pred klubom s Bilinog Polja, a premalo vremena do početka nove sezone u Premijer ligi. Nevjerovatan je podatak da je s današnjim danom ugovor istekao za 25 igrača, te šefu struke Borisu Paviću. Jedini nogometaši koji još imaju validni ugovor s klubom za naredni period su kapiten Emir Jusić, Dino Jurković, Anes Duraković, Tarik Adilović i Dženis Huseinspahić koji je proteklu polusezonu proveo u ekipi Goražda na posudbi.

Nabrojat ćemo redom igrače kojima su danas istekli ugovori: Ružić, Dujković, Bukvić, Sadiković, Mašić, Regoje, Islamagić, Husić, Šivšić, Bureković, Hrkać, G.Popović, Pezer, Sakan, Hećo, Duvnjak, Haurdić, Šišić, Salčinović, Stokić, Brković, Dilaver, Karić, H.Adilović i Smriko.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mnogo posla je pred sadašnjom i budućom Upravom kluba, svaki trenutak, minut i dan su veoma bitni. Za očekivati je da u Čeliku neće dozvoliti da i u narednu sezonu uđu bez priprema, s polovnim igračima, pa da onda u drugom dijelu sezone moraju dovoditi "kamion" kvalitetnih igrača, kako bi se dostigao rezultatski deficit i eventualno opstanak u ligi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije