Pekija: Rudar neće podcijeniti Vlasenicu

Prijedorčani žele nove bodove

Pekija: Rudar neće podcijeniti Vlasenicu

M. Šljivak

Pobjeda od 3:1 u prošlom kolu u Višegradu protiv Drine HE naznaka je boljih rezultata Rudar Prijedora u nastavku sezone. 

Zbog renoviranja terena u Prijedoru ekipe Rudara kao domaćin igra u Omarskoj, gdje će u subotu dočekati Vlasenicu.

"Želimo titulu i povratak u Premijer ligu, a da bi to ostavili moramo da pobjeđujemo. Vlasenica je tim koji je nanizao nekoliko dobrih rezultata i bodovno su se izjednačili sa nama i to nam je upozorenje. Mi ih ne smijemo podcijeniti", rekao je štoper Nemanja Pekija.

U tim se vraća kapiten Borislav Mikić koji nije igrao u Višegradu zbog kartona.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Svojim iskustvom Mikić mnogo znači našem timu i sigurno je da je uz njega lakše doći do pobjede. Želimo da sa nova tri boda potvrdimo dobar rezultat iz Višegrada", dodao je Pekija.

Rudar će igrati bez Ace Đokića koji će pauzirati zbog crvenog kartona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.