Pomoćni trener reprezentacije BiH

Perić: Irci provociraju, ali naši igrači su u velikoj formi

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija BiH večeras je u Trening centru odradila još jedan trening u okviru priprema za prvu utakmicu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine. 

Atmosfera u taboru naše selekcije je odlična, a pomoćni trener naše selekcije Dragan Perić, upoznao je novinare sa novostima iz našeg tabora, kao i pripremama za Irce.

 

"Na opšte zadovoljstvo izuzev Zeca i Aničića, svi igrači koji su u Zenici su zdravi, sve ide po planu kako smo dogovorili. Tim se kristališe već odavno, od prošle utakmice, sigurno je da će u petak izaći trenutno najbolji tim. Pratimo situaciju u protivničkom taboru, ima tu dosta priča, ko će igrati, a ko neće.  Nama je da se fokusiramo na naš sastav, vjerujem da ćemo u petak pokazati naš kvalitet", nada se Perić.

 

Ne vjeruje da će Irci pokušati isprovocirati igrače naše reprezentacije koji imaju kartone.

"Može biti njihova strategija, ali na nama je dab udemo mentalno jaki i čvrsti. Nadam se da smo izvukli pouke iz slučaja Bešić, te se nadam da nam se takve stvari neće više dešavati", vjeruje Perić.

 

Irci šansu vide u "sporoj" odbrani reprezentacije BiH

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 

"To je jedna od njihovih provokacija, naši igrači su u velikoj formi. U Evropi možda igraju ponajbolje u svojim klubovima, nismo dugo imali ovako raspoložene igrače u svojim klubovima. Nadam se da ćemo dosanjati san, kada je oformljen ovaj stručni štab, a to je plasman na Evropsko prvenstvo", zaključio je Perić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.