Perviz: Želim biti kao Džeko
Uvijek ću navijati za Sarajevo: Ajdin Perviz

Velika nada bh. fudbala

Perviz: Želim biti kao Džeko

BiH je uvijek bila proizvođač fudbalskih talenata, gdje god se u svijetu igrao fudbal tu je bilo igača sa naših prostora.

Tako je i sada, a naši igrači širom svijeta pružaju blistave partije. Jedan od nadolazećih fudbalera i mladi Ajdin Perviz, koji igra za mlađe kategorije Vaduza. Da je veliki talent, potvrdilo je i da su ga tražili iz Lihenštajna i Švajcarske da igra za mlade selekcije tih država. Ipak Ajdin kao veliki patriota i Bosanac želi igrati samo za svoju zemlju.

"Samo za Bosnu i Hercegovinu,  to je moja zemlja i za tu zemlju želim da igram, iako sam se rodio u Švajcarskoj.  Za mene bi to bila velika čast i činilo mi najveće zadovoljstvo na svijetu. Čekam poziv. Ako dođe, sigurno ću se odazvati, ali do selektora je jer on treba odlučiti jesam li dovoljno dobar da bi me pozvao", kaže skromni Perviz.

Sada nastupate za mladi tim FC Vaduza, kako vam ide?

"Igram za mlađe kategorije Vaduza i do sada sam bio najbolji igrač u svim uzrastima. Do sada sam nastupao za U-16 ekipu, ali kada su treneri vidjeli moj kapacitet odlučili su me prebaciti u U-19 kategoriju. Ovdje je zaista teško iz najmlađih kategorija opstati do seniorske ekipe. Oni najviše dovode igrače sa afričkog kontinenta.  Ipak ja vjerujem u svoje kvalitet. Siguran sam da će u skorijoj budućnosti pružiti mi priliku u prvom timu, a ja ću je sigurno iskoristiti".

Pratite li fudbalsku ligu BiH?

"Pratim našu ligu redovno i mogu reći da me malo zabrinjavaju sva ova dešavanja. Ipak se nadam da će odgovorni ljudi dati doprinos poboljšanju. Ja sam veliki navijač Sarajeva, za njih navijam od malih nogu. Iskreno bih volio da ispunim svoj san i jednom zaigram u bordo dresu.  Da li će mi se želja ostvariti ne znam, ali znam da ću taj tim uvijek voljeti".

Kako vidite dosadašnje rezultate reprezentacije BiH?

" Ja sam presretan sa svojim Zmajevima, oni su stvarno uradili ogroman posao. Ipak nije mala stvar iza sebe ostaviti jednu Tursku i Belgiju. Ovo je veliki uspjeh i dokaz da ćemo u sljedećim kvalifikacijama biti još ubojiti. Pohvalio bih selektora Blaževića koji je stvorio pobjednički mentalitet u ekipi i ovo su njegove velike zasluge. Ali se od svih njih jedan se izdvaja, a to je Edin Džeko. On je trenutno najbolji napadač na svijetu i želim da budem kao on", rekao je Ajdin Perviz za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije