Peštalić: Sami smo sebi najveći neprijatelji

Razaočaran posljednjim dešavanjima

Peštalić: Sami smo sebi najveći neprijatelji

A. Beganović

Sutra će na Ilidži biti održana generalna Skupština Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj će 60 delegata izabrati novu vladu bosanskohercegovačkog fudbala.

Mnogo prašine podignuto je u bosanskohercegovačkoj javnosti uoči Skupštine Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Suspenzija Faruka Hadžibegića, njegova press konferencija na kojoj je iz svog raspoloživog oružja napao predsjednika Elvedina Begića, a samim tim i Izvršni odbor, reakcije na istu od strane članova IO i administracije Saveza, te problemi sa registracijom Fudbalskog saveza BPK-a, u posljednjih nekoliko dana su top priče u bh. medijima.

Tim povodom SportSport.ba je kontaktirao i Nurdina Peštalića, jednog od rijetkih, ako ne i jedinog člana Izvršnog odbora koji je posredstvom privatne firme finansijski pomogao Savezu (sponzorstvo) i ako ni radi čega, onda radi toga bi njegove riječi trebale imati težinu.

"Razočaran sam, šta vam drugo mogu reći? Sami smo sebi najveći neprijatelji, ne samo u sportu, nego u svim sferama života. Iz ličnog iskustva znam da se bilo kakav uspjeh kod nas najteže prašta. Upravo zbog toga sam i očekivao ovakve stvari uoči održavanja Skupštine", za SportSport.ba je istakao Peštalić.

Nekadašnjeg prvog čovjeka gradačačke Zvijezde posebno je razočarao Faruk Hadžibegić.

"Pogledao sam tu famoznu press konferenciju i mogu vam reći da je iznio gomilu neistinitih informacija. Iznenađen sam, a kako i ne bih bio? Mislim da su razna spletkarenja kumovala i našem neodlasku na Evropsko prvenstvo. Protiv ovog Izvršnog odbora se vodi kampanja od samog početka, a urađeno je mnogo posla. Deblokirani su računi, zgrada Saveza nije više pod hipotekom, napravljen je Trening centar, kupljena je nova zgrada u kojoj će uskoro biti smješten Savez. Napravljeni su istorijski rezultati, seniorska selekcija se plasirala na Mundijal, kadeti na Evropsko prvenstvo, ženski fudbal se počeo dizati iz pepela. Premijer liga je smanjena, osigurani su novci kao vid pomoći bh. klubovima na poboljšanju infrastrukture. Još mnogo toga je urađeno, no to ni vi u medijima ne želite da vidite. Negativa je uvijek bolje prolazila. Da li je moglo bolje? Uvijek može bolje i moramo tome težiti", govori Peštalić i na kraju dodaje da aktuelni predsjednik ima njegovu veliku podršku.

"Elvedin Begić ima moju, a i podršku delegata iz Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona. Uvjeren sam da će imati veliku podršku od delegata, te da će ostati na čelu Saveza."

Podsjetimo, sjednica Skupštine Fudbalskog saveza BiH počinje sutra u 11:00, a i Peštalić je ispred Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona kandidat za člana Izvršnog odbora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi