Pet igrača Čelika i Sarajeva nosili dresove oba kluba

Pred derbi na Bilinom polju

Pet igrača Čelika i Sarajeva nosili dresove oba kluba

D. Kurbegović

Od završetka rata pa do danas, mnogo igrača Čelika i Sarajeva nosilo je dresove ova dva kluba, spomenut ćemo samo neke: Elvedin Beganović, Senad Begić, Admir Hasančić, Matija Matko, Admir Hasančić, Emir Obuća i drugi.

I danas se u ova dva kluba nalazi nekoliko igrača, koji su nosili crno-crveni i bordo dres.

Bojan Puzigaća: U sezoni 2009/10 nosio je dres kluba s Bilinog polja, kada se Čelik grčevito borio za opstanak, navijači Čelika 29-godišnjaka pamte po dalekometnim bacanjima lopte iz auta, na osnovu čega su crno-crveni postigli nekoliko bitnih golova. Puzigaća je sada standardni član udarne postave Sarajeva i jedan od najpouzdanijih i najstandardnijih igrača kluba.

Dario Purić: U dresu Čelika odigrao je više od 100 utakmica postigavši 20-tak golova, u četiri sezone u crno-crvenom dresu 28-godišnji ofanzivac ostvario je plasman u finale Kupa 2011. godine, kada su u dvije utakmice Zeničani poraženi od Željezničara. Nakon godinu dana igranja u Srbiji, na insistiranje Sportskog direktora Abdulaha Ibrakovića, koji mu je bio trener u Čeliku u ovom prelaznom roku pojačava Sarajevo.

Anid Travančić: Mladi 20-godišnji veznjak u Čeliku je igrao godinu i po, navijačima Čelika nije baš ostao u dobrom sjećanju, jer je njegov veliki talenat često narušavao buran noćni život, zbog čega je par puta bio suspendovan od strane trenera. Prije početka ove sezone prešao je u Sarajevo, gdje pokušava dokazati svoj neosporni talenat i kvalitet koji svakako posjeduje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Semir Bajraktarević: Rođeni Sarajlija, koji se dokazao igrama u Federalnom ligašu Sašk Napretku, gdje kao najbolji igrač kluba prelazi u Sarajevo, gdje se zadržao nešto više od godinu dana. Za Sarajevo je odigrao 20 utakmica postigavši dva gola, a treba istaći da je za bordo klub nastupio i u okviru pretkola Kupa Uefa. Prije godinu i po došao je u Čelik, gdje se vrlo brzo promovisao u standardnog veznog igrača bez kojeg klub s Bilinog polja ne funkcionira najbolje. Svoje najbolje partije u dresu Čelika pružio je upravo protiv Sarajeva na Koševu, te Bilinom polju.

Adi Adilović: Rođeni Zeničanin, koji je u svojoj karijeri promijenio veliki broj klubova kako u BiH, tako i u inostranstvu. Kao jedan od najboljih golmana Premijer lige u sezoni 2011/12 prelazi u Sarajevo, a na golu bordo ekipe je stajao ukupno 32 puta, te se na osnovu sjajnih partija prodao u Grčku. Prije godinu dana, nakon odlaska iz Grčke nakon više od 10-godina vratio se u svoj matični klub, te je postao jedan od oslonaca ekipe i posljednja prepreka za napadače u odbrani Zeničana.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.