Pet igrača iz nižih liga na probi u Čeliku

Zeničani još čekaju na pojačanja

Pet igrača iz nižih liga na probi u Čeliku

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika od četvrtka su u trenažnom procesu, trener Elvedin Beganović zajedno sa trenerom golmana Nijazom Hrustanovićem i kondicionim trenerom Nedimom Šišićem dva puta dnevno rade s igračima, a do kraja naredne sedmice trebalo bi biti poznato i ime novog Šefa struke koji će predvoditi ekipu u nastavku sezone.

Kako smo već pisali nogometni klub Čelik je u zimskoj pauzi ostao bez Amera Osmanagića, Petra Bašića, Armina Duvnjaka, Ognjena Đelmića, dok je predsjednik kluba zbog nedolaska na prozivku suspendovao i desnog bočnog Darka Mišića.

Od pojačanja zasada ni riječi, ali su zato na treninzima igrači koji se pokušavaju nametnuti. To su uglavnom igrači koji su nastupali u nižim ligama, te su u Čelik došli na probu sa ciljem da se pokušaju izboriti za ugovor.

Pet igrača trenutno je na probi a to su: 

Nermin Šišić,nekadašnji junior Čelika dolazi iz tetovskog Borca s kojim je osvojio prvo mjesto u jesenjoj polusezoni Prve kantonalne lige Ze-do kantona.

Samir Skomorac, bivši junior Čelika, koji je nakon odlaska iz Čelika nastupao za tetovski Borac i tešanjski Tošk,

Ahmed Aščerić, dolazi iz FK Vitez gdje je bio jedan od najboljih igrača i strijelaca ekipe u Drugoj ligi,

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Edib Sikira, 19-godišnji napadač dolazi iz Mladosti iz Kaknja gdje je bio rezervni napadač, te je u igru ulazio uglavnom s klupe za rezervne igrače,

Aldin Pašalić, nekadašnji junior Čelika, koji je igrao za Travnik, a posljednji klub mu je Natron iz Maglaja  gdje je kotirao kao najbolji igrač i veznjak od kojeg kreću sve akcije kluba iz Maglaja. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.