Pet igračica Iskre na reprezentativnim okupljanjima

Dobile povjerenje

Pet igračica Iskre na reprezentativnim okupljanjima

S. Mlaćo

Ženski nogometni klub Iskra iz Bugojna, nakon sjajne polusezonu koju su završili na diobi prvog mjesta sa Željezničarom 2011 iz Bosanske Krupe, ovih dana je dobio veoma vrijedno priznanje.

Naime, pet nogometašica ovog kluba dobilo je poziv za reprezentativna okupljanja u svojim kategorijama što je još jedan dokaz sjajnog rada u ovom klub kojem  ne nedostaje uspjeha. 

Vrlo brzo je veoma mladi bugojanski sportski kolektiv napravio velike rezultate, a u drugom dijelu sezone imaju samo jedan cilj,  on se zove Premijer liga BiH.

Nikola Nikić, selektor ženske juniorske reprezentacije BiH, na svoj spisak uvrstio je Mersimu Mešić, kapitenku ŽNK Iskra Bugojno, a okupljanje ove selekcije zakazano je za sutra u Zenici.

U-17 reprezentativke naše zemlje koje vodi Ilija Lucić okupiti će se od 15.do 17.februara, a  među pozvanim igračicama je i Sabina Behrem, također članica bugojanskog kluba.

Bugojanke imaju svoje predstavnice  i među U-16 reprezentativkama, a svoje mjesto u ovoj selekciji zauzeti će Edisa Redžić, Emka Bašić i Enisa Redžić.

Treba istaći i to da će ŽNK Iskra  znatno pojačana ući u drugi dio 

sezone, s obzirom da je Uprava kluba u dogovoru sa stručnim štabom već dogovorila nekoliko pojačanja koja će uskoro i biti predstavljena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi