Petković: Fudbalski savez RS još uvijek nema svog kandidata

RS za sada nema kandidata

Petković: Fudbalski savez RS još uvijek nema svog kandidata

A. Beganović

Nakon što je jučer Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine jednoglasnom odlukom izglasao nepovjerenje selektoru Safetu Sušiću počelo se licitirati s imenima njegovog nasljednika.

Nakon katastrofalnog otvaranja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i osvojena dva boda u četiri utakmice Fudbalski savez Bosne i Hercegovine sa zahvalio na saradnji Safetu Sušiću.

U narednim danima komisija Fudbalskog saveza naše zemlje dostavit će Izvršnom odboru imena pet kandidata s kojima će se obaviti razgovori i do nove godine bismo trebali znati ime novog selektora.

Naravno, odmah nakon otkaza Sušiću počelo se licitirati s imenima njegovo nasljednika, a čak su se pojavile i informacije da Fudbalski savez Republike Srpske već ima svoja dva kandidata.

Tragom istih kontaktirali smo generalnog sekretara Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodoljuba Petkovića.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ne, Fudbalski savez Republike Srpske još uvijek nema kandidata za upražnjenu selektorsku poziciju. To je jedina istina i mislim da nije korektno da se licitira sa pojedinim imenima", za SportSport.ba je izjavio Petković.

"Uvijek ista priča kada se nađemo u sličnoj situaciji. Pojavljuju se mnoga imena u opticaju i sigurno je da oni svi imaju neke svoje reference, pa i kvalitetu da preuzmu selekciju. Međutim, Sušiću je tek izglasano nepovjerenje i nismo ni razgovarali o eventualnim kandidatima koje ćemo predložiti. Dakle, Fudbalski savez Republike Srpske još uvijek nema svog kandidata, a kada ga bude imao javnost će biti informisana. Trebamo izabrati pametno, odnosno nemamo pravo na pogrešan korak", dodao je Petković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.