Petorica igrača visočke Bosne otpisana zbog "nezalaganja"

Odluka Upravnog odbora kluba

Petorica igrača visočke Bosne otpisana zbog "nezalaganja"

D. Kurbegović

Nakon što je postalo jasno da se nogometaši Bosne neće plasirati u Premijer ligu, niko se nije oglašavao u posljednje vrijeme iz kluba da pojasni zašto je došlo do slabih igara i rezultata u završnici sezone, koji su na kraju i skupo koštali visočkog prvoligaša. 

Reakcija je stigla i prije samog kraja sezone, odnosno uoči posljednjeg kola i utakmice protiv Goražda. U nastavku prenosimo u cijelosti Saopštenje Upravnog odbora NK”Bosna” Visoko:

"Analizom dosadašnjih rezultata i učinka svih igrača, UO NK „Bosna“ Visoko je uoči utakmice s ekipom Goražda, donio odluku da se iz kluba isključuje pet igrača i to su, Adin Čiva, Idriz Džafić, Vedad Džafić, Edvin Rastoder i Ibrahim Hrvat. Navedeni igrači su dobili ispisnice i slobodni su u potrazi za novim angažmanom. Također, imajući u vidu da je u subotu na programu posljednje kolo u ovoj takmičarskoj sezoni, donesena je odluka da se nakon utakmice s Goraždem, napravi analiza kompletne polusezone, nakon čega će se razmotriti daljnji angažman postojećeg igračkog kadra. Ovakva odluka je donesena zbog indolentnosti i nezalaganja većeg broja igrača prema ciljevima kluba i smatramo da je to najveći razlog zbog čega klub nije ostvario zacrtane ciljeve na sportskom planu. Po završetku prvenstva, UO kluba će u saradnji sa stručnim štabom donijeti odluku o načinu popunjavanja ekipe s igračkim kadrom, ali i daljnjim koracima po pitanju stvaranja ekipe, kao i radu na poboljšanju infrastrukture" kazali su iz UO NK Bosna iz Visokog.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi