Trener Željezničara pred derbi

Petrović: Ahmetović će biti u dobrim rukama

Povodom 110. gradskog derbija između FK Željezničar i FK Sarajevo danas je u Plavom salonu stadiona Grbavica održana konferencija za medije. 

U ovoj sezoni to će biti treći susret sarajevskih ekipa u borbi za titulu, a uoči utakmice ispred FK Željezničar prisutnim novinarima  su se obratili trener Slavko Petrović i kapiten Zajko Zeba. 

"Pošto su obje ekipe ispunile osnovni plan, odnosno ulazak u Evropu, ova utakmica bi mogla imati sasvim drugačiji karakter. Obje ekipe će igrati ofanzivno i naše fudbalske sladokusce zadovoljiti dobrom partijom. Nadam se da će naši navijači biti za nijansu zadovoljniji i da ćemo osvojiti tri boda. Kada je u pitanju igrački kadar, promjena velikih neće biti. Očekujem jednu otvorenu igru", kazao je Petrović prisutnim novinarima. 

Na pitanje koliko će umor igrača utjecati na kvalitet derbija, odgovorio je:

"Na jednoj ovakvoj utakmici umor nikada ne utiče na ekipu, jer se u takvim utakmicama nikada ne zna. Mislim da svi igrači znaju koliko je bitna ta utakmica i sigurno da će oni koji budu na terenu dati maksimum svojih mogućnosti."

Prisjetio se Petrović i prošlog derbija. 

"Sarajevo je u prošlom derbiju, koliko se sjećam, stupilo na treću poziciju, dok smo mi varirali. Počeli smo s katastrofalnog devetog mjeseca, ekipa je bila nesigurna, a mi smo pokazali previše respekta. Ovo što smo mi sad postigli mora ojačati sve igrače da maksimalno uđu motivisani na utakmicu. Možemo sada biti rasterećeniji i nadam se da ćemo vršiti permanentan pritisak."

Sarajevo sutra neće imati podršku navijača, što Petrović vidi kao prednost za njegov tim.

"Navijači na tribinama su za svaku ekipu bitni. Mi smo pokazali u određenim utakmicama da na krilima navijača možemo uraditi dosta toga, jednostavno atmosfera ponese igrače. Vjerujem da će za nas prednost mala biti što Sarajevo neće imati navijača sutra, međutim sve će se odvijati na terenu."  

Veliku opasnost Petrović vidi od protivničkog napadača Ahmetovića. 

"Ahmetovića izuzetno cijenim i spada u najbolje igrače lige. Ima vrhunski kvalitet u skok igri. Ipak, mi imamo dva vrhunska skakača u timu i vjerujem da će Ahmetović biti u dobrim rukama i da nam neće praviti veće probleme."

Koji igrač bi mogao presuditi?

"Teško je to reći. Ima dosta igrača koji mogu utakmicu tu riješiti, možda čak i invidualno, a ima i onih od kojih trener očekuje da će odigrati kvalitetnu utakmicu. Volio bih da se moja ekipa prezentuje u dobrom svjetlu i u takvom izdanju imamo se čemu nadati." 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, utakmica Željezničara i Sarajeva igra se u subotu na Grbavici s početkom u 19 i 30.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi