Petrović: Bez posebne pripreme, Krpić: Želim dva zabiti

Sloboda uoči Sloge

Petrović: Bez posebne pripreme, Krpić: Želim dva zabiti

E. Škorić

Naa stadionu Sloge u Simin Hanu održana je press konferencija povodom sutrašnje utakmice četvrtfinala Kupa BiH protiv Slobode.

Gostujući tabor je na današnjoj presici izrazio želju da sutra slavi pobjedu u prvom meču.

Trener Tuzlaka Slavko Petrović prvi se obratio novinarima, a ispred Slobode govorio je još i napadač Sulejman Krpić.

"Sama ideja da se održi zajednička presica je dobro rješenje. Rivaliteta će biti, ali bito da na tribini sve bude korektno i da se utakmica normalno privede kraju, bez ikakvih posljedica. I bolji i sretniji će proći, nadam se da će to biti moja ekipa", kazao je Petrović.

"Imali smo sreću da su nam se određeni igrači vratili u trenažni proces, a neki su već imali nastup. Možemo reći da svi igrači koji su u igračkom kadru su u opticaju i izvest ćemo najboljih 11", dodaje Petrović.

"Što se tiče utkamice, očekivanja su da prođemo dalje. Bit će teško, ali šef će izvesti borce sutra i probaćemo da ne primimo gol i nadam se da ću praviti i da ću zabiti dva gola sutra. Sloga ima jako kvalitetne igrače, kvalitetnog predsjednika i trenera, ali ja mislim da je kvalitet na našoj strani i da ćemo sutra slaviti", rekao je Krpić.

"Prednost je što smo mi u Premijer ligi, a oni su u Federalnoj ligi. Svi su nas možda otpisali jer smo na dnu tabele, ali borimo se i zajedno ćemo izaći iz  svakog problema. Ko sutra izađe na teren, ima da se bori", dodao je.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Sloga je bila možda u maloj prednosti jer su imali 10-ak dana da se pripreme za ovu utakmicu, a mi smo igrali protiv Viteza. Nismo se ništa specijalno pripremali za utakmicu, ali igrači će danas dobiti detaljne informacije o protivniku", zaključio je Petrović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi