Trener FK Željezničar

Petrović: Glavobolju zadaje to što imamo samo jednog beka

Ispred Željezničara pred sutrašnju utakmicu polufinala Kupa BiH protiv Širokog Brijega medijima se obratio šef stručnog štaba Slavko Petrović.

Susret između dvaju klubova igra se sutra na Pecari, a do same utakmice Željezničar će boraviti u Međugorju gdje će večeras odraditi i trening.

"Igrači su u ponedjeljak imali slobodan dan i utakmicu sa Širokim Brijegom dočekuju spremno. Pred utakmicu mi ćemo večeras trenirati u Međugorju, a već sutra ćemo dati sve od sebe da pokušamo izvući povoljan rezultat koji nam daje nadu za ulazak u finale. Široki Brijeg je zadnjih par utakmica odigrao kvalitetno, naročito u fazi napada, ali zna se da protiv nas nije lako igrati i napraviti šansu. Vjerujem da možemo odigrati kvalitetnije od njihovih protivnika i idealno bi bilo kada bismo postigli gol ili dva", kazao je Petrović.

Petrović ističe da njegovim igračima neće predstavljati problem ukoliko Pecara bude ispunjena. 

"Moji igrači su navikli na to. Imali smo prelijepu atmosferu protiv Slobode i za nas sada ispunjen stadion ne bi bio nikakav minus. Znamo da je Široki Brijeg štedio igrače zadnju utakmicu i da su sada svi svježi, međutim najbitnije je kako ćemo mi postaviti se."

Ne krije Petrović da postoji i problemi pred gostovanje.

"Problem nam je što imamo samo jednog beka i kroz razgovor sa igračima morat ću vidjeti ko bi to mogao odraditi. Što se tiče Zebe, on momentalno nema problema i večeras će trenirati, a ako bude morao, popit će i tabletu protiv bolova", riječi su Petrovića pred polazak u Hercegovinu. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi