Trener Željezničara optimističan

Petrović: Imamo realne šanse da eliminišemo Zetu

Željezničar će sutra u okviru 1. pretkola kvalifikacija za Evropsku ligu na domaćem terenu ugostiti Zetu. 

Povodom utakmice u Plavom salonu stadiona Grbavica je održana press konferencija, na kojoj su se ispred FK Željezničar prisutnim novinarima obratili šef stručnog štaba Slavko Petrović i kapiten kluba Zajko Zeba. 

"Dugo smo čekali da na Grbavici igramo evropsku utakmicu. Zetu mnogo poštujemo, ali mislim da ćemo u ove predstojeće dvije utakmice biti bolji otići u drugo kolo", kazao je Petrović na početku. 

Željezničar protiv Zete na raspolaganju neće imati Miroslava Stevanovića, kojem je istekao ugovor, međutim Petrović smatra kako je njegov tim i dalje kvalitetan. 

"Izgubili smo najboljeg igrača odlaskom Stevanovića, međutim na njegovo mjesto je došao Zec i na toj poziciji se nametnuo. Stigao je i Graovac, čijim dovođenjem smo dobili kvalitetnog štopera i imamo ekipu koja ima realne šanse da izbaci Zetu i plasira se dalje."

Osvrnuo se Petrović i na Uglješu Radinovića.

"Radi se o igraču koji ima sve predispozicije da postane kvalitetan. Bio je u maloj krizi, nije imao dovoljno minuta, međutim on je kroz razgovor sa mnom uvidio svoje greške i sada ima drugačiji pristup treninzima. Ovo što je do sada pokazao je odlično, radi puno bolje nego ranije... Uz Radinovića, Blagojevića i Markovića imamo tri kvalitetna igrača koji mogu dati pečat ovoj sezoni", smatra trener Željezničara. 

Od strane novinara Petrović je upitan i za Bekrića. Iskusnog veznjaka, koji je svojim istupima u medijima podigao prašinu, nije želio mnogo komentarisati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bekrić je svoje pokazao na terenu, a i van terena. Ne želim o tome pričati. Situacija s njim uopšte nije bitna za klub već prolazak u drugo kolo", kazao je Petrović, dodavši kako je pred odlaskom i Lendrić. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi