Trener Željezničara nakon meča

Petrović: Mislim da smo napravili dobru reklamu za derbi

Fudbaleri Sarajeva i Željezničara danas su na Koševu podijelili bodove odigravši meč bez golova.

Trener Željezničara Slavko Petović nije mnogo razočaran rezultatom, ali poručuje da se meč igrao u izuzetno teškim uslovima.

"Jako teški uslovi za igru, ali mislim da u igrači izgarali. Moram reći da smo odigrali jako dobro 15-ak minuta. Mislim da je Sarajevo na kraju više šansi imalo, ali to je problem naših ekipa, realizacija. Mi smo i pored 0:0 napravili jednu dobru reklamu za derbi. Meč je prošao veoma mirno, bez incidenata i mi ćemo se komšijama odužiti kada budemo igrali na domaćem terenu", rekao je Petrović i nastavio:

"Mislim da je Lendrić ipak svojom trkom danas ispunio planove. Ipak sam se odlučio da ga duže zadržim na terenu, jer su i drugi igrači imali problema sa povedama. Imao je jednu veoma dobru priliku gdje je trebao šutirati, ali ipak nije. Ja sam pokušao sa tri zamjene da dođemo do pobjede, ali jednostavno nije išlo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:





Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi