Petrović: Moramo početi skupljati bodove

Tuzlaci optimistični pred duel sa Širokim Brijegom

Petrović: Moramo početi skupljati bodove

E. Dindić

U okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za fudbalere na Tušnju ekipa Slobode dočekuje Široki Brijeg. Nakon neugodnog poraza od Sarajeva u prošlom kolu, domaća ekipa više nema prava na kiks i nalazi se pod imperativom pobjede. 

Prisutnim novinarima na današnjoj press konferenciji obratio se šef stručnog štaba Slobode Slavko Petrović i obrambeni fudbaler Aleksandar Ignjatović. 

Slavko Petrović je istakao da gosti iz Širokog igraju jedan specifičan fudbal za bh. prilike. 

"Igramo  protiv ekipe Širokog koja igra malo drugačije, nego sve ostale ekipe u Bosni i Hercegovini. Ekipa koja je i prošle godine sa formacijom sa tri zadnja fudbalera u zadnjoj liniji napravila iznenađenje, to je sistem koji puno ekipa u BiH jednostavno ne paše. Primili su samo sedam golova, što govori da imaju najčvršću odbranu u ligi. Zaista su tu linije kretanja jako uske. Mi smo pokušali da čitavu nedjelju radimo na tome, kako bi došli lakše do gola, odnosno kako bi te njihove mane koje smo otkrili lakše u skautingu iskoristili da ostavimo dobar rezultat. Bodovi su nam jako bitni, međutim kada si propustio da uzmeš bodove u relativno laganim utakmicama, moraš se vaditi na težim. Krenuli smo dobro protiv Sarajeva, međutim u sedmoj minuti smo ostali bez Mehmedagića. Trkački smo se borili, radili ali jednostavno to nije bilo to, kada imaš igrača manje u polju jednostavno to je nenadoknadivo. Nadam se da će moja ekipa uči u utakmicu protiv Širokog, kao što je igrala protiv Sarajeva, Željezničara, drugo poluvrijeme protiv Borca jer samo tako se možemo iščupati iz ove krize", rekao je Petrović te dodao: 

"Što više utakmica prolazi, a manje bodova osvajaš, jednostavno dolazi ono što niko nije očekivao i priželjkivao, a to je borba za opstanak. Mora se ozbiljno shvatiti i uči ne samo u ovu utakmicu, nego i sve iduće jer prije zime moramo početi skupljati bodove stvoriti solidnu bazu za drugi dio sezone. Pa se nadam nekom dobrom serijom u drugom dijelu približiti nas onim mjestima koja nas vode u Ligu za prvaka", završio je Petrović. 

Aleksandar Ignjatović također nije krio optimizam pred sutrašnji susret. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nalazimo se u nezavidnoj poziciji što se tiče bodovnog salda. Dolazi nam sutra jedna ekipa koja igra veoma specifično sa tri fudbalera nazad, ali mi smo vrijedno trenirali za ovaj susret. Nemamo prava na kiks, a svakako daćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat. Pozivam navijače i simpatizere Slobode da kao i mnogo puta do sada budu nam podrška u sutrašnjoj utakmici", završio je Ignjatović. 

Podsjetimo, utakmica 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Širokog Brijega na rasporedu je sutra sa početkom u 17:00 sati

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi