Petrović na Široki Brijeg bez petorice, vraća se Stanić

Mogu li Plavi do finala?

Petrović na Široki Brijeg bez petorice, vraća se Stanić

S. Mlaćo

Nakon remija sa Sarajevom (0:0), nogometaši Željezničara u srijedu će u revanš susretu polufinala Kupa  BiH ugostiti Široki Brijeg.

Tim sa Pecare je u prvom susretu slavio sa 1:0, pa će Plavi od prve minute morati krenuti u napade, ako žele anulirati prednost tima iz Hercegovine, te izboriti prolaz u finale.

Radosna vijest za Slavka Petrovića svakako je povratak u tim Srđana Stanića, dok pravo nastupa nemaju Ivan Crnov, Danijel Stojanović, Dino Hasanović, Adnan Bobić, te Semir Kerla koji je zaradio crveni karton protiv Sarajeva.

Na mjesto Kerle trebao bi Matteo Boccaccini ili mladi Kemal Osmanković koji je zaigrao i u derbiju. Zanimljivo da Boccaccini za vječiti derbi nije ni bio u konkurenciji, a mnogi navijači Željezničara sa čuđenjem gledaju na odluke Petrovića da Boccaccini skoro nikako ne igra, iako je u prvom dijelu sezone te pripremnom periodu bio jedan od najboljih igrača tima sa Grbavice.

Italijanova posudba u Željezničaru ističe na kraju ove sezone, a nije mu ponuđen novi ugovor, te je to očigledno  i razlog Petrovićevog sklanjanja Boccaccinia u drugi plan.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Mora se priznati da se Željo dosta muči kada je ofanziva u pitanju, ali kao spasilac tu je uvijek Ivan Lendrić koji je u sjajnoj formi. Petrović sada ne smije kalkulisati, te će meč u srijedu biti pravi ispit za njegov tim.

Meč na Grbavici počinje u 18 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi