Šef stručnog štaba FK Željezničar

Petrović: Naš cilj je Evropa, a doveli smo kvalitetne igrače

S. Mlaćo

Nogometaši Željezničara prozivkom na pomoćnom terenu stadiona Grbavica startali su sa pripremama za drugi dio sezone, a nakon prvog treninga medijima se obratio i šef sručnog štaba Slavko Petrović.

Petrović je govorio o početku priprema, te ambicijama svog tima, ali i zimskom prelaznom roku.

"Mi sigurno još nismo završili prelazni rok, a mislim da smo doveli jako kvalitetne igrače. Jako malo igrača je u opticaju, a dovođenjem Zebe i Zakarića pojačali smo prvih jedanaest. Možemo optimistički ući u drugi dio sezone, a ostaju te još dvije pozicije. Nadam se da će se to završiti u skorije vrijeme i da ti igrači ne propuštaju veći dio priprema", kazao je Petrović te se dotakao i samih priprema.

"Momentalno ove temperature su podnošljive,  a biće dosta suhog trčanja. Za Međugorje idemo 22. januara, a nadam se da će nas vrijeme poslužiti da taj atletski dio završimo ovdje bez posljedica i povreda".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željo će u drugom dijelu sezone pokušati izboriti Evropu.

"Ja sam rekao sa mojim dolaskom da je naš cilj Evropa i mi želimo da se plasiramo tamo da li preko kupa ili lige. Kada sam to rekao bili smo daleko od tog cilja, a sada smo i tabelarno na toj poziciji, te ćemo vrebati i čekati šansu. Moramo sačekati prelazni rok da vidimo šta su konkurenti uradili, a šta smo mi uradili", kazao je Petrović okupljenim medijima.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi