Trener Željezničara nakon Širokog Brijega

Petrović: Ne bih mijenjao sastav da sutra igramo

S. Mlaćo

Nogometaši Željezničara i Širokog Brijega danas su odmjerili snage u revanš susretu polufinala Kupa naše zemlje, a gosti su slavili sa visokih 3:0, te izborili prolaz dalje.

Gosti su već nakon 12 minuta imali vodstvo 2:0, te su na kraju zasluženo izborili prolaz dalje. Na press konferenciji poslije utakmice šef stručnog štaba FK Željezničar Slavko Petrović imao je šta reći.

"Sigurno nije lako kada gubite nakon četiri i pol minute nakon kardinalne greške, a momci su pokušali da se vrate, imali smo i penal, te fenomenalnu šansu. Moglo je biti na poluvremenu 2:2, ali nije. U drugom poluvremenu još šansi, te penal, a Široki Brijeg nam je pokazao šta znači dobra realizacija", kazao je Petrović.

"Mi smo u jako dosta situacija prošli po bokovima, a za mene su problem kardinalne greške. Ja ne bih ništa mijenjao sada i počeo bih utakmicu sa istim sastavom. Svi se mi smatramo krivim", dodao je Petrović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Plavi su danas promašili dva jedanesteraca, a Željin trener dao je komentar i na to.

"Vježbali smo penale, jučer preko 20 penala i svi su pogađali", jasan je bio šef struke Željezničara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi