Trener FK Sloboda pred gostovanje Plavih

Petrović: Nema nikakve osvete prema Želji, želim bodove

M. Šljivak

Prvu domaću utakmicu pod vodstvom Slavka Petrovića fudbaleri tuzlanske Slobode odigraće sutra protiv Željezničara.

Srbijanski stručnjak je počeo ovu sezonu na klupi Plavih s Grbavice, ali je pred početak Premijer lige dobio otkaz.

Petrović protiv bivšeg tima želi bodove. Ističe da je utakmica za njega jako bitna i da ne želi nikakvu osvetu, već samo dobar rezultat.

"Već par dana radimo zajedno i prvi uvidi u ekipu su već pali. Možemo reći da smo neke pozitivne stvari već uradili, neriješen rezultat protiv Mladosti i pobjeda u Kupu BiH. Nemamo puno vremena da čekamo, bodove moramo osvajati, jako bitno je uzeti bodove i protiv Željezničara. Moramo se odvojiti se od dna tabele. Očekujem nastavak pozitivne forme i želim da uzmemo bodove protiv Željezničara", rekao je Petrović, koji je dobro upoznat s igračim kadrom sutrašnjeg rivala.

"Poznat mi je igrački kadar protivnika, samo Kajkut nije bio u moje vrijeme u Željezničaru. Moramo izgledati bolje na terenu ako želimo da dođemo do bodova. Željezničar je za mene bitna utakmica kao i svaka druga.  Nema nikakve osvete jer razišli smo se korektno i trenutno dajem maksimum na svom poslu na Tušnju. Publika može učiniti dosta i pokušati da motiviše igrače na terenu. Nadam se posjeti i poboljšanju spone između navijača i igrača koji su na terenu. U ekipi ne postoji grupisanje, atmosfera u svlačionici je dobra. Pokušali smo sa nekim igračima na pozicijama koje nisu adekvatno pokrivene u timu. Par igrača imaju kvalitet, ali ga moraju pokazati na terenu", rekao je Slavko Petrović pred dolazak Željezničara na Tušanj. 

Amer Ordagić također očekuje dobar rezultat.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nakon promjene trenera,u prošlom kolu u Kaknju smo odigrali neriješeno i pred nama je ciklus utakmica od kojeg nam ovisi budućnost. Želimo da kući, gdje smo prosuli bodove, vratimo samopouzdanje i nama i navijačima'', izjavio je Amer Ordagić.

Meč se igra sutra od 19 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi