Petrović: Nije bilo teško kao što smo očekivali

Šef struke FK Sloboda za SportSport.ba

Petrović: Nije bilo teško kao što smo očekivali

S. Mlaćo

Slavko Petrović je u zvaničnom debiju na klupi FK Sloboda slavio protiv svog dojučerašnjeg tima FK Željezničar (1:0).

Petrović je nadmudrio Admira Adžema, zatvorio napade Željezničar i Tušanj je poslije posljednjeg zvižuda glavnog sudije mogao da slavi Krpića, Ordagića, Hairlahovića...

Srbijanski stručnjak dva dana nakon utakmice govorio je za SportSport.ba. Istakao je važnost subotnje pobjede, ali i priznao da je mnogo više očekivao od Željezničara.

"Sigurno možemo biti prezadovoljni. U našoj situaciji bilo bi pogubno da smo izgubili jer bi došli na predposljednju poziciju.Sa te strane smo zadovoljni, ali zadovoljan sam i pristupom igrača, te borbenošću koju su prikazali. Nedostajalo nam je jedino da budemo mriniji na lopti", ističe Petrović na početku razgovora.

Admir Adžem, šef struke Željezničar uoči polaska u Tuzlu izjavio je da ne vjeruje da Petrović može iznenaditi Želju. Međutim, jasno je da je novi trener Slobode dobro spremio svoje igrače, poznavajući kvalitete, ali i mane tima sa Grbavice.

"Meni je bilo lakše analizirati Željezničar, nego što je to bilo kolegi Adžemu. Vodio sam te igrače 11 mjeseci, samo Kajkut od sadašnjih nije bio tu, čak su bili i ovi mladi. Dok sam bio na Grbavici jasno sam rekao da je Anel Šabanadžović najveći talenat Želje. Znao sam odakle nam prijeti opasnost, igrači su to dobro shvatili i za mene nije iznenađenje da su se stvari desile kako su se desile. Željo je bio veliki favorit, ali moram reći da nam nije bilo teško kao što smo očekivali. Sada je lako pričati, ali Željo je gigant, te i dalje ostaje u utrci za to prvo mjesto. Opet kažem, na Tušanj su došli kao veliki favoriti", jasan je Petrović.

Ističe da nije imao poseban motiv protiv svog bivšeg kluba, te da je mislio samo na tri boda.

"Kod trenera je kao i kod igrača, stalno moraš pokazivati svoje kvalitete. Meni je drago da smo došli do sva tri boda, ali glupost je da sam živio za subotnju utakmicu. Bitno je da smo pobijedili, protivnik je nebitan. Tri boda olakšavaju posao i nama u stručnom štabu, te je sada mnogo lakše raditi", priznaje šef struke tima sa Tušnja.

Sloboda se trenutno nalazi na devetom mjestu sa isto toliko bodova. Tuzlaci imaju dosta težak raspored, ali Petrović ističe da je toga i bio svjestan kada je preuzimao ekipu.

"Onog momenta kada sam došao u Slobodu znao sam šta nas očekuje. Period lakših utakmica je prošao, bodovi nisu uzeti, te se sada trebamo vaditi na jakim utakmicama. Igrali smo protiv Mladosti (1:1), sada savladali Željezničar (1:0), pa slijedi Borac, Sarajevo, Široki Brijeg...," dodao je na kraju razgovor šef struke FK Sloboda Slavko Petrović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Treba istaći da je Petrović od navijača Slobode dobio ovacije, a poslije utakmice ukazana mu je i ljekarska pomoć zbog problema sa koljenom.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi